Wednesday, April 10, 2019

HPT check up..

Asal datang klinik je, 
tekanan darah naik.
Padahal kat rumah monitor tiap hari,
tak pernah lebih 130/90

Last week pergi check up,
164/98...rest kejap
lepas tu check semula jadi 141/93
bagitau doktor kat rumah tak tinggi sangat pun,
dia suruh calibrate mesin check tekanan darah tu...
hahaha...
mesin pulak yang disalahkan.


So, dengan tingginya tekanan darah di klinik minggu lepas,
Maka, doktor menambah lagi dos ubat.
dulu 1/4...
sekarang kena makan 1/2,
haiyya...

ni next tariklh lawatan.
nasib baik lagi 3 bulan
so, nanti ambil ubat dekat kaunter pandu lalu ajelah.
pelik betul lah,
apasal kat klinik darah MY boleh naik tinggi kala kat rumah biasa je.
Confuse betul!

4 comments:

  1. Berdebor lebih tu agaknya nak jumpa doktor.
    Akak pun mcm tu kalau kena gi klinik. Tapi kalau klinik gigi tak pulak.. happy jumpa doktor gigi.

    ReplyDelete
  2. Kena happy2 jumpa misi yang cek darah tu.
    Jangan stress, tu yang tekanan naik.

    ReplyDelete
  3. mmg btul lah kak, dana pun gitu... nsb la kebetulan bila jumpa doktor... dia kata takpe, mmg biasa kt klinik or spital bila amik tekanan akan tinggi sbb takut...debar, dana mmg 2kali seminggu amik bacaan kt umah n selalu ok... nsb doktor kata, ok bacaan klu kt umah...

    ReplyDelete
  4. Mcm sama je Yan... Hakak kalau kat klinik pun tinggi bukan main.... ambik kat rumah mcm tak de darah tinggi langsung huhu....Nak kata bacaan salah, alat tu baru je beli

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat