Saturday, April 13, 2019

Pondok kecil beratap biru

Semalam dah siap dah pondok untuk berteduh kat kebun Kampung Sekijang.
Saja simpan dalam blog ni
Senang nak rewind nanti
Budak kerja 5 orang
Andri, Ewan, Pak Lun, 2 lagi tak ingat nama...
Hahaha..
Pondok kali ni pakai barang terpakai dari site masjid Kluang hari tu
Tong air dari kebun Sagil,
Angkut bawak Sekijang satu


Gambar masa ni belum siap sepenuhnya lagi.




Perancangannya,
Lepas habis memerun,
Dah clear semua kayu kayu kering ni dibakar
Nak racun 1 kali...
Lepas tu,
Tanam pokok kacang penutup bumi.
Tapi entah bila boleh pulak boleh habis keje bakar kayu ni.
Bukan senang nak bakar,
Sebab dah tanam pokok,
Habis rosak pokok kena haba pembakaran.

Selfie adalah wajib ye.
Jangan main main, masuk kebun sawit pun pakai tudung aj tau.
Lepas ni stop dulu aktiviti cari kebun.
Belum ada projek baru,
Kena jimat jimat sikit...

Sementara belum ada projek ni,
Kerja kan la kebun dulu,
Hehehe

4 comments:

  1. kalau kt kg dana, sebelum tnm kelapa sawit akan dimulakan dgn tnm nenas... kira kelapa sawit tu tanaman utamanya... sambil tunggu kelapa sawit bsr nenas pun berbuah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat sini tanah bukit dana...nanti nanasnya kuruss...hehe..

      Delete

terima kasih la weiii...

Post Terhangat