Lunch in a car

Cewahhh...
Tajuk omputih bagai...
Letak kat sini la...
Buat kenangan Aril darjah 1...

Setiap hari Isnin dan Selasa,
Aril terpaksa lunch kat dalam kereta sementara tunggu abangnya keluar kelas.

Hari Isnin dan Selasa,
Sela masa antara tahap 1 dan tahap 2 keluar kelas setengah jam aje. 
Buat bazir masa dan minyak kereta je kalau nak hantar Aril balik lepas tu datang balik.
Tunggu jelah kejap.
Sambil tunggu,
Makan siap siap. 
Balik tinggal mandi dan salin baju sekolah agama.


Hari Ahad keluar serentak,
Senang sikit.
Hari Rabu Khamis, 
Ada gap sejam.
Berbaloi la juga nak balik.

Bulan Februari ni..
Si Abang dah start kelas tambahan
Bertambahla trip Mama Yan jemput anak..hahaha...

Semoga anak anak semua belajar rajin rajin ye...
Barulah berbaloi sikit keringat mama ke hulu ke hilir ambil dan hantar korang...
Hehehe

6 Comments

  1. semoga dipermudahkan urusan anak2 dalam menuntut ilmu, aamiin ^_^

    ReplyDelete
  2. Huntung anak2 sekarang.
    Pegi balik sekolah ada drebar

    ReplyDelete
  3. hehehe...MY dulu, kalau ada kelas tambahab darjah 6, tunggu je la kelaparan kat sekolah. nak balik tak sempat, nak makan takde duit. hahah... anak2 zaman sekarang mmg mudah hidupnya.

    ReplyDelete
  4. kenapa comel sangat aril makan dalam kereta tu haaaa

    ReplyDelete
  5. saya ni nasib baik sekolah anak dgn ofis dekat
    so dptlah anak makan dan berehat sebentar di ofis sebelum ke kafa

    ReplyDelete
  6. dulu kala pernah gini gak, Yan.
    tapi tak ingat la nurin & syuhada darjah brape.
    then diorang rimas makan dlm kereta, kami bwk bekal tu makan kat kantin skola agama ha ha ha ha...
    senang. ada kipas. luas. selesa :)

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...