10 YEARS CHALLENGE

Gambar kiri tu tahun 2010,
masa tu kerja dengan Technochase Sdn Bhd kat tapak dalam UTM.
Syukur masa tu dapat tapak dalam UTM,
dekat dengan rumah.

Minggu pertama kedua kerja, 
totally blurred.
hahaha..
Tak faham langsung.
Minggu ketiga..
Masih lagi kabur,
Tapi masa tu kena jaga orang piling,
Hitam berkilat jangan cerita lah...
Cuci muka pun pakai sabun buku,
Apa lagi nak beli sun block bagai kann...
tak jaga kecantikan langsung...
Hasilnya...
Kulit jadi cepat tua...
Kesan terbakar tu menghasilkan banyak dark spot dan pigmentasi...
takleh hilang sampai sekarang dah..

Cuma dengan penggunaan skin care yang betul betul ikut step,
Dapatla menghalang pertambahan bilangan pigmentasi tu..

 sebab kan sekarang dah hujung 30an,
kulit dah nampak makin tua...
Rambut pun dah beruban.
Gigihla Mama Yan nak jaga semula...
hahaha...

tapi setakat 2 bulan Mama Yan gunakan Mary Kay ni..
Memang sangat sangat puas hati la...
tak payah pakai make up tebal pun takpe rupanya,..
Yang penting sun block.
Pastikan krim muka kita wajib ada SPF ok...
menyesal dulu dulu tak pakai sun block/..
adehhh...


7 Comments

  1. Semakin berseri selepas 10 tahun 😍

    ReplyDelete
  2. semakin cantikssss uolsss 💕💕💖

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah kulit makin sihat cantik berseri ^_^

    ReplyDelete
  4. In Shaa Allah akan kembali putih n cerah mcm dulu jika istiqamah dgn produk skrg...

    ReplyDelete
  5. paling tak tahan gambar yang tahun 2020 tu, posing daring bebeno hahahha

    ReplyDelete
  6. saya ni nama ja kelulusan dlm bidang construction
    tap xpernah practice langsung he3

    ReplyDelete
  7. adik pompuan aida - civil engineer.
    dulu kala, after grad, dia keje site jugak.
    hmmm asyik la pengsan.
    then, amik kpli. now, cikgu cikgi :) hi hi hi hi...

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...