Work From Home Mama

Berhempas pulas nak set up desktop ni kat bilik...
Selalu kat rumah pakai laptop...
Tapi laptop ni slow sangat...
Loading file sampai ngantuk Mama Yan tunggu.
Dan susah nak refer file lama...
So bawa la komputer Mama Yan kat pejabat balik rumah..
Lepas dah pasang...
Tak tau apa yang tak kena...
Skrinnya hidup kejap..pastu mati...
Hidup kejap... pastu KO semula..
Adoiaiii...
Buka pasang beberapa kali...akhirnya berjaya

Cabaran nak setting internet...
Alhamdulillah...dapat diatasi dengan mudah.
Nak install printer pulak masalah problem..
"Please wait" tak sudah sudah...

Dan sehingga kini...
Mama Yan masih menggodek godek nak install printer ni...
Semoga berhasil!!



7 Comments

  1. Teruskan usaha...best work from home bebas je rasa

    ReplyDelete
  2. cantik dan kemas je meja kerja MY kat rumah, moga di permudahkan semuanya MY... cayok

    ReplyDelete
  3. bila sesekali nak guna internet kat rumah time nak buat keje mesti ada hal kan.. semoga cepat2 setle urusan mama yan install printer dan internet tu..

    ReplyDelete
  4. kenapa agaknya ek...nak suggest cuba buat apa pun, tak tau ni..hahahha

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah...dah selamat digunakan printernya... ada 1 ruangan tu terskip nak klik. hihih

    ReplyDelete
  6. aida not working from home.
    but dah ada da meja ala-ala soho ler kot.
    lom sempat nak share kat blog ruang tu.
    sebab ada sisi2 nyer yg lom berkemas, Yan.
    karang masuk blog, hodoh la plak susunannya ha ha ha ha...

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...