Tepung Segera Mek Siti
Pin it

MY membeli beberapa jenis tepung segera keluaran Mek Siti Industries. Selalu sangat buang baking powder, esen vanila, ovellate, dan lain lain bahan buat kek sebab expired. Pakai sekali dua.. Lepas tu tak sempat nak baking lagi dah... Sampai la expired... kemudian... Buanggg.... Mama Yan juga ada be…

Read more
Pencuci pinggan
Pin it

Saja letak kat sini... Cari marker nak tulis kat botol date buka... Tapi tak jumpa pula markernya...  Ambik gambar buh dalam blog... Buka kelmarin 3.2.2021. Nak tengok botol 1.5 liter tahan berapa hari. Rasa macam kerap betul beli pencuci pinggan.  Tulah... anak anak tak ke sekolah ni kann...  Kerj…

Read more
Korean Movie : Fabricated City
Pin it

Yeahhh...berjaya akhirnya menonton filem Fabricated City lakonan Ji Chang Wook ni..  Hari tu dapat download dari telegram... tapi tak reti setting tulisan sarikata dia. Jadi tulisan tu tak selari dengan percakapan. Heh..tertekan betul nak tengok. Semalam godek godek Youtube..jumpa pun. Siap English…

Read more
#Alive with Mama Yan
Pin it

Hari tu ajak suami tengok filem Korea tajuk #Alive tu... Tapi dia nak habiskan drama dia dulu.  Orang lelaki kannn.... Tak boleh tengok banyak banyak dalam satu masa... Otak diorang takleh digest banyak banyak benda dalam satu masa....Hahaha... So Mama Yan ajak anak anak lah teman tengok movie. S…

Read more