Tepung Segera Mek Siti

MY membeli beberapa jenis tepung segera keluaran Mek Siti Industries.
Selalu sangat buang baking powder, esen vanila, ovellate, dan lain lain bahan buat kek sebab expired.
Pakai sekali dua..
Lepas tu tak sempat nak baking lagi dah...
Sampai la expired... kemudian...
Buanggg....




Mama Yan juga ada beli rempah oden...
Tapi macam mahal je...
Seco'et ketot tu RM10.
Tapi takpelah...
Lepas kita cuba nanti...
Kita nilaikan berbaloi tak RM10 tu...
Kalau tak berbaloi,
Lain kali beli lat Maslee aje.
Kalau berbaloi...boleh la repeat order...






 

11 Comments

  1. Men Siti ada jual tepung penkek juga.

    ReplyDelete
  2. Sama lah kak, jarang bake sampai expired bahan-bahan tu. Senang juga beli tepung segera ni. Alang alang tambah oden nak cuba rasa okaylah sekali pos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann... beli sebotol..pakai berapa sudu je. Lepas tu.. nak pakai lagi dah expired. Baru sedar dah lama tak membaking rupanya

      Delete
  3. Saya pun selalu terpaksa buang bahan-bahan yang sama. Nak pakai bukan banyak, sikit jew. Lepas tu terbiar tak terusik.

    ReplyDelete
  4. MY, nanti review tau ok ke tak? Macam best je oden dengan serbuk aiskrim tu. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay...tp adabi pun dah keluarkan rempah oden rupanya

      Delete
  5. nanti review tauu berbaloi ke tak

    ReplyDelete
  6. wahh banyak jugak tu akak borong..

    ReplyDelete
  7. Bagus dah ada peket macma nie.. Nak memasak pun dah boleh kembali rajin ini..

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)