Kicap pun membesar..
Pin it

Dari awal awal kahwin dulu, sampai la sekarang, Memang ini la kicap pilihan kami.. Dulu dulu ada kat Johor je, Alhamdulillah.. Sekarang kat Pahang dah ada.. kalau balik kampung Pahang.. Dah ada dah kicap Jalen.. Masa anak kecik dulu.. Dia nak makan nasi dengan  telur kicap kat rumah atoknya kat Rau…

Read more
Catatan kehidupan
Pin it

Sedikit catatan tentang perjalanan hidup seharian... Kalau tak ditulis.. esok lusa lupa... Pagi semalam Mama Yan dan suami bawa mak mentua pergi berubat di pusat perubatan Raudhah di tengah bandar Pontian.. Mak mentua MY dah disahkan menghidap barah payudara stage 1. sebenarnya, dah susun untuk jal…

Read more
Ke laut...
Pin it

Dah berapa minggu dah tak menulis... Betul betul ke laut mood perginya... Langsung tak boleh nak keluarkan idea walaupun ada bahan.  Apa ya nak cerita? Oh ya... MY dah dapat dos pertama vaksin... Mama Yan dan suami dapat hari dan tempat yang sama... so sekali jalan aje la... waktu pun sorang 11, so…

Read more
Wajah Tiga Dimensi - Pendidikan Seni Tahun 1
Pin it

Simpan kat sini buat kenangan PDPR. Kali ni tugasan pendidikan seni visual kena buat wajah 3 dimensi... Belasah la wahai anak... Janji kerja ko siap... Mamanya dah penat nak melayan.. Kerja sendiri yang tak bergerak kesudahannya.. Mama Yan beli banyak butang butang yang comel ni untuk buat Face mas…

Read more