Saturday, May 11, 2019

Tender Oh Tender!

Masih lagi menghadap dokumen dokumen tender...
Esok nak hantar, hari ni masih lagi tak settle harga..
Jenuh mengira dan menyemak jadual kadar harga la...RATOL ...  invoice supplier... dan lain lain...
Tak sabar nak siapkan dan hantar...
Selagi tak siap rasa macam ada benda yang menari nari dalam kepala ni..

Sampaikan nak balik awal sikit masak berbuka pun rasa terkekang sebab tender belum siap lagi.

Tender ni...kalau satu kerja je...tapi kuantitinya besar..
Memang best...
Nak kira senang...nak buat senang...nak claim pun senang.
Tapi kalau satu tender...banyak jenis kerja...
Itu sikit...ini sikit..repair ni sikit..pasang tu sikit...
Alahai...serba salah dibuatnya.
Nak bagi harga pun susah.

Harap harap dapat settle semuanya sebelum esok pagi...
Tutup pukul 12 tengahari esok.
Doa doakan lah Mama Yan dapat salah datu daripada kerja ni...
Aminnn...



5 comments:

Warisan Petani said...

Mudah2an berjaya

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Aamiin..
Moga sukses Yan.

akubiomed said...

Penat nak siapkan tender ini tetapi kalau menang tender rasa nak lompat ke langit.

Cik Ash said...

Pernah lalui situasi begini masa kerja dulu..buat Tender utk syarikat security di sekolah2 dan pejabat jenuh nak memgira segala kos.. Lama dah tinggal bidang ni huhuhu 7 tahun berlaLu dah

Sha Mohamed said...

Semoga ada rezeki sis.. Aamiin..

Klik! Klik!

Post Terhangat