Saturday, May 25, 2019

Shopping kuih raya is done~

Budak kembar yang tak rupa kembar

Semalam...
Pagi pukul 9.30 Mama Yan dah gegar husband ajak pergi Angsan cari kuih raya...
Kakak ipar MY yang nak beli kuih kat Angsana...
Kitorang layanzz je...
Semua sekali pergi...
Pergi pagi-pagi orang belum ramai...
Tapi kedai pun baru nak tarik roller shutter...hahaha

Lepas tu...naik tingkat 1 dulu..
Cari selipar raya budak kembar ni...
Yang lain semua taknak selipar baru...
Elok lagi katanya.

Lepas turun dari tempat beli selipar...
Cik Sarah pun terus buat perangai...
Merajuk tak tentu pasal.
Haishhh...pening dengan anak pompuan sorang ni.

Lepas tu cari kuih raya...
Dah macam lautan kuih raya kat Angsana...
Banyak betul!
Mama Yan pun terbeli tiga balang...
Macarons, meringue cookies dgn lagi satu ntah apa namanya...
Dalam tat shell tu ada isi coklat.
Semua anak anak bujang yang minta...

Kakak ipar?
Rambang mata...
Bahulu 3 box,
Kuih goyang,/ kuih ros dua balang..
Beraneka biskut raya lagi ada 5 balang...hahaha
Sakan.
Raya sebelum ni tak pernah bawak ke Angsana...
Asik mengelak aje bila ajak jalan.
Kali ni dia sendiri yang teringin nak pergi lepas tengok rancangan apa ntah kat tv..
Ada siaran tunjuk kemeriahan jualan raya kat Angsana.

Tapi masa kitorang pergi tu...
Bahulu yabg dia nak tu...tengah buat lagi...
Orang kedai tengah bakar...
Sanggup tunggu tu...
Sebab nak yang fresh from the oven...
Takut bahulu lama...tak tahan lama pulak nnt
Layanzzz...

Sementara menunggu bahulu siap dibakar,
Memang penat la menunggu...
Puas mengejar anak anak...
Nak nak yang paling lecik..
Baru dapat kaki kan...
Memang seronok la dia berlari lari...
Mamajya la yang semput mengejar.

Letih tanya sarah nak apa...kenapa...
Rupanya...dia nak terus pakai kasut raya dia...
Tu yang buatvmuka tu...
Hmm..pakaila sarah...pakai.
Dasar fomfuan...kuat melaram.
Lepas dah dapat pakai kasut baru...
Terus mood jadi elok...
Senyun sampai telinga...
*facepalm* mama

Dah settle bahulu...terus balik...
Sempat la belikan munchkin Dunkin Donut sbb anak anak kecik ni semua dah merengek lapar...

Masa kitorang sampai Angsana tu, ada lah kereta dalam 10 biji...
Masa kitorang keluar nak balik...
Hah engkau...
Dah melaut kereta parking...
Perghh....
Raya...raya...raya...

Nota kaki : Update entry dari dalam bas ekspress Segamat - JB. Please abaikan typo

7 comments:

Rodong said...

Owh blogger pahang ye...best la dh shopping huhu

ohsenyum said...

waaa shopping.....saya baru je membeli baju raya.....dengan orang rumah. beli murah2 je.....

salam kenalan dari blog oohsenyum.com

nak tanya ini, sudi ke tukar link dengan blog oohsenyum? (bloglist) tingkatkan lagi views blog ini insy Allah. Kalau sudi beritahu ye di comment www.oohsenyum.com saya tunggu.terima kasih

Warisan Petani said...

Susah cari parking kat Angsana ni

Abam Kie said...

beraya sakan tahun ni kan mama?
apa2pun keperluan anak2 perlu diutamakan dulu.
bagi kita yg dah senja ni kemeriahan raya dah hilang seiring peningkatan usia..
selamat mencari malam Lailatul Qadar....

norhidana said...

rindunya nk pi supink kt angsana, dh lebih 10tahun tak pi sana huhuhu...

pegi awal2 mmg puas hati, takpe la munggu kejap jnji mudah nk paking semua...
balik kg naik bas seronoknya...

Raz said...

Plaza Angsana JB ke? lamanya x pergi rindu plak

Sunah Sakura said...

eyyyy, kenapa la tak pernah terjumpa kak yan ni..bila agaknya akan bersua...

Klik! Klik!

Post Terhangat