Saturday, September 7, 2019

Senaman petang di Taman Hutan Bandar

Dah lama sebenarnya Mama Yan tak bersenam...
So, last weekend,
Suami Mama Yan bawa la pergi taman...
Tapi masa tu,
Semua takde kasut...
Yang ada pun...semua dah ketat...
So jalan jalan aje lah...

Esoknya tu,
Terus dibelikan kasut sorang sepasang...
Maka...sepanjang weekdays lepas...
Balik sekolah je...
Acu kasut...
Sampai bawa tidur pun ada...
Hahaha...
Anak...anak...
1001 perangai kann...

Hari Khamis kelmarin...
Mama Yan & suami pun bawa la anak anak pergi bersenam di Hutan Bandar MPJBT kat Taman Mutiara Rini, Skudai...
Dah lama rasanya tak pergi sini...
Kalau pergi pun...
Setakat taman playground anak anak je...

Tak sah la kalau takde gambar kan...
Macam terapung pulak si sepet ni dalam gambar ni.
Padahal, dia tengah lompat lompat atas jambatan gantung tu.
Saja dia menyakat adik Ucid yang gayat kat belakang Mama Yan

Cantik..
Bersih...
Dan udara pun segar...

Tapi masa ni...
Bawa yang nombor 3, 4 dan 5 je..
Kalau bawa yang nombor 6 tak jadi berlari nanti..
Yang nombor 1 dan 2 pula ikut lawatan sekolah ke KL.

Tengah brisk walk dengan Sara,
Tiba2 rasa tapak kasut macam mengheret sesuatu...ingatkan daun kering,
Rupanya...

Tapak kasut longkah daaa....

Memang potong mood nak bersenam...
Tengok tepi tepi kasut pun...
Dah nak longkah juga...
Walaupun nampak masih cantik..
Tapi dah expired...
Suami Mama Yan belikan lepas bersalin kembar..
Tahun 2014...
Sebab dia beli kasut golf mahal mahal...
Rasa macam berrrrrsalah pula tak belikan MY apa apa...
Dibelikannya kasut sukan walaupun dia tahu MY operation czer masa bersalin si kembar tu.

Mama Yan start pakai tahun 2016...
Adala dalam  beberapa bulan rasanya...
Konsisten joging tiap minggu...
Tapi...lepas tu...
Tersangkut pregnant pula.
So...simpan balik kasut...
Sesekali je pakai bawa kerja...

Ni adik mijan dah umur 2 tahun...
So MY dah yakin nak berlari lari semula...
Semoga istiqamah la setiap minggu pergi bersenam bawa anak anak.

Masa buka kasut nak masuk rumah...
Hmm...tiba la ajal kasut Mama Yan...
So dah wassalam la kasut sukan pink Mama Yan...

Dah terkopak abih dahhh....



6 comments:

Nurulatika Yunus said...

jemput join segmen...
https://ciknurul23.blogspot.com/2019/09/segmen-bloglist-sii-nurul.html

Warisan Petani said...

Dapatlah kasut baru nanti.

Puan Hazel said...

Dapat kasut barulah nanti :)

emarieys said...

seronok bersenam dengan anak-anak..penat pun tak terasa..hehehe

Mrs. A said...

Kasut kalau dah lama tak guna memang akan jadi macam tu. Dah dua kali pengalaman Mrs. A sendiri.

Teringat pulak kasut Mrs. A masa pergi kenduri kahwin officemate baru-baru ni samalah jadi cenggitu dahlah takde kasut lain sebab kereta husband kalau kereta sendiri memang banyak kasut dalam keta tapi mujurlah ada double sided tape kat bonet dia so gunalah tu sementara, jalan pun slow-slow je haru-biru betul. Anak-anak pulak duk pakat gelak-gelak membahan sabar yolah.

Sha Mohamed said...

Yeah!! Dapat kasut baru ye mama yan.. Comel kasut pink tu..

Klik! Klik!

Post Terhangat