Thursday, November 14, 2019

Jamuan Akhir Tahun Anak-anak Tadika

Malam semalam...
Gigih tau...
Mama Yan buatkan sanggul lintang T.I.P.U untuk Sara..
Guna dawai bunga yang berbulu kilat kilat tu dengan daun perak...



Amacam?
Berseni tak?
Kahkahkah...

Temanya "Pada Zaman Dahulu"...
Letih melayan sekolah zaman sekarang...
Jamuan siap dengan tema tema bagai...
Tahun lepas Tema 'Pyjamas'..
Memang beli aje lah kat Jusco.
Lepas tu,
Memang terus pakai bawa tidur hari hari sampai reput la...

Untuk pot luck pula...
Maafla..
MY memang takde kebolehan memasak dengan kuantiti banyak...
Nak bawakan kek, brownies, jajan semua tu..
Takut golongan mak mak makanan sihat marah pula...

So..semalam..
MY beli telur 4 papan.
Kemudian kukus 3 papan dan extra 10 biji lagi untuk anak anak makan.


Lepas siap kukus,
MY masukkan dalam uncang net tu...
Ngam ngam je masuk dalam tu telur saiz B...
Kalau terbeli saiz A...
Memang tak muat la masuk dalam tu...

Alhamdulillah...
Lega dapat settle part bawak makanan... 
Jangan takde je...hahaha
Sebab memang tak rajin nak masak pagi pagi...
Terpaksala siapkan semuanya sebelum tidur
Tak suka nak kelam kabut pagi pagi ...

Cerita pasal telur,
Rasa nak makan kari telur rebus la malam ni...
Siapa suka resepi berasaskan terlur rebus?



4 comments:

Umi Nazrah said...

sekolah anak kembar saya pun buat jamuan akhir tahun jugak harini. saya sponsor air ja. huhuhu

Warisan Petani said...

Sekejap aje rasanya dah nak cuti sekolah akhir tahun
Tu tap tup tap nanti dah tahun 2020

norhidana said...

cantik mama yan sanggul tuh, memang berseni betul lah...
nampak macam beli gitu

telur rebus pun ok jugak tuh, siap boh kat sarung nya lagi... padan ngn sanggul tu warnanya...
betul jugak kadang kita ni tak rajin nak masak macam2 time awal pagi, telur ni malam tu dah boleh masak siap2 kan

telur rebus masak kari sedapnya, telur pecah mask kari pun best... dana ni kalau lauk berasaskan terlur memang suka betul lh

Sunah Sakura said...

sayaaaa! suka sambal telur rebus goreng dulu, telur rebus dalam laksa penang, telur rebus dalam nasi lemak...ehhhhh

Klik! Klik!

Post Terhangat