Zikir Nabi Yunus a.s

Tujuh tahun yang lalu...
Mama Yan masih bekerja makan gaji lagi...

Masa tu kelam kabut nak hantar sebut harga,
Tengah tengah busy tu...
Bos kata..
"Saya kalau tengah panik, 
Saya baca lailahailla anta subhanaka inni kuntu minazzolimin.
Dalamnya ada kalimah tauhid, tasbih dan istighfar"


"

Lepas tu dia cerita sikit2 pasal ayat tu,
Tapi dengar tak dengar je lah...
Masa dan tinggal paras leher je...
Nak cepat sebab sebutharga kena hantar before 12 noon pada tarikh akhir.
Biasa memang hantar last minute...
Sebab tunggu harga dari supplier...


Sempat pun hantar sebutharga masa tu.


Lepas dari tu,
Setiap kali start enjin kereta nak pergi mana mana,
MY memang baca ayat tu...
Dah jarang la dengar radio dalam kereta...
 Sampai la sekarang...
Waktu dalam kereta, tanpa suara radio...
Sangat mengasyikkan untuk berzikir.

Tapi kalau bawa anak anak,
Memang layan diorang ajelah...
Hehehe


5 Comments

  1. Semoga dipermudahkan urusan seharian kita.

    ReplyDelete
  2. ammi pun selalu baca zikir ni especially kalau husband dok anta naik motor sebab ammi takut sebenarnya naik motor

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Perkongsian zikir yang bagus.. boleh dijadikan amalan nie..

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah, kadang2 amalkan juga bila berada dalam kesulitan...

    ReplyDelete
  5. betul. zikir ni mmg sngt2 mujarab...(teringat insiden mggu lps)

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...