Gotong Royong Perdana Sekolah Anak

Semalam...
Kali pertama Mama Yan join gotong royong kat sekolah anak...
Dulu dulu...
Tak pernah pun...hahaha

Aktiviti yang dibuat di sekolah semalam antaranya,
mengecat...
Cuci longkang...
Menebas rumput,
Buat petak, 
Cat tayar, 
Dan lain lain lagi...

Tap ibu bapa macam tak ramai datang...
Kat Johor ni,
Ramai yang masih kena kerja hari sabtu kalau kerja Swasta.
Kalau kerja kerajaan pun,
Klinik pesakit luar hari Sabtu half day ye...
Pejabat Pos pun half day...
Jumaat cuti.
Bukan senang nak cuti cuti ni...

Tapi takpe,
Ada pelatih dari Giat Mara Pontian darang beramai ramai membantu...
Tq adik adik...



Mama Yan tolong menceriakan taman permainan untuk anak anak tadika je ni..
Itupun,
Dari pagi sampai tengahari tak settle2...
Mana nak settle...
Buat kerja dengan anak anak turut serta...
Paham paham aje la kannn...
Hahaha...
Standed la tu...

Apapun...
MY happy sangat dapat menyumbang sedikit tenaga dalam menjayakan program gotong royong ni...
Kat bawah ni gambar taman anak² tadika ...
Jadilaaaa...bayar RM60 sebulan untuk seorang...
Tak boleh la bandingkan dengan tadika yang bayar RM250 sebulan kan..
Yang penting,
Anak anak gembira sekolah kat sini...





Lepas ni...
Nak kena hias koridor kelas pula dengan lukisan mural ke...
Mainan tengteng ke...
Nak bagi sekolah lebih ceria katanya...
Baik cikgu besar...
Selagi terdaya...
Kami cuba...
Untuk anak anak kami juga...

Mengecat tayar, nanti dalam tayar tu guru besar nak letak tanah dan pokok bunga.
Risau jadi sarang nyamuk je ...hahaha


4 Comments

  1. Dina pun suka join volunteers mcm ni

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..nak follow tapi tak jumpa button follow

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah.. Suka aktiviti macam nie.. menceriakan sekolah anak.. beramah mesra dengan guru-guru dan ibu bapa lain..

    ReplyDelete
  4. kena make sure tanah dalam tayar tu penuh la, tak nak kasi nyamuk hidup..hahahah

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...