I will follow youuu....

Wednesday, February 26, 2020

Beauty Review: Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF 15

Selepas berkenalan dengan Mary Kay...
Akhirnya...
Mama Yan memiliki primer foundation...
Sebelum ni asyik la tertanya tanya...
Apa benda la primer foundation tu,?


Tahun lepas,
Mama Yan google perkataan primer foundation.
Sebab asyik ternampak orang tulis make up primer je...
Lepas Mama Yan google tu...
Penuh la newsfeed MY baik di Facebook mahupun IG dengan iklan barang kosmetik...
Hahaha...
Buka blog pun sama...
Ruangan iklan Lazada affliate dipenuhi dengan barang kosmetik.
Dah la masa tu  belum sampai seru nak bermekap..
Lagipun takde guidance kan...
Macam mana nak pakai..

Lepas join Mary Kay...
Ooohhh....primer foundation tu...
Memang best la bila pakai.
Rugi tak berkenalan dengan lebih awal lagi...

MY pakai Mary Kay foundation primer ni selepas pakai pelembab,
Lepas dah pakai foundation primer,
MY tunggu seminit,
Lepas tu baru pakai foundation.
Masa tu...nak apply foundation memang smooth,
Memang cepat,
Memang rata dan tak bercapuk,
Muka rasa macam licin betul tauu...

Lagipun, Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF 15 ni menggunakan formula bebas minyak.
Ia mengandungi Silika : - sejenis mineral ultra halus yang menyerap minyak serta bertindak sebagai peresap optik untuk kulit kelihatan lebih licin dan kurang berminyak. Ia juga bertindak sebagai gam kepada kemasan bedak asas.
Bedak asas atau foundation kita kekal berjam jam lamanya walaupun tengah panas.
Yang lagi best ada sunscreen SPF 15.
Sesuai untuk kegunaan MY seharian...

Kesimpulan dia,
Makeup primer ni memang penting kalau nak dapatkan kulit yang tampak licin walaupun hakikatnya...
Tidaklah selicin mana pun...
Hihihi...
Dan juga kalau rasa susahnya nak ratakan foundation,
Tiap tiap pagi foundation atau krim kuka yang digunakan tak nagi kerjasama...
Tolonglah dapatkan make up primer ni...
Memang beat sangat sangat lah...
Rugi pulak tak pakai sejak dulu...




Sebarang pertanyaan dan konsultansi boleh ke facebook/IG saya ok.
♡♡♡

7 comments:

Haulia Razali said...

Dulu sangat suka dengan MK nih, tapi sebab kekangan bajet terpaksa lupakan sekejap. Apapun produk MK memang best saya dah guna juga.

Ujie Othman said...

tambah berseri la Yan pakai primer foundation ni :)

norhidana said...

amboih MY sekarang makin advance... memang makin cantik bila pakai primer kalau bermekap

Sunah Sakura said...

produk MK memang berkualiti, tapi itu lah..buat masa ni belum mampu lagi...

Warisan Petani said...

wak tak berhasrat untuk mencubanya

Suria Amanda said...

SA pakai Primer ni...best sangattttt......

Farhana Jafri said...

nak try jugak MK ni tapi duit nan hado lagi haha so pakai yang brand biasa2 je haha

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular