Showing posts with the label Netflix MovieShow all
MY Movie Review Persuasion
Pin it

Cerita berlatarbelakang kan zaman kolonial Inggeris ni biasa biasa aje jalan ceritanya. Tapi lebih kepada komedi romantik dan cinta cinta je. Kisah satu keluarga yang ada tiga orang anak perempuan. Watak utamanya anak yang nombor dua. Lapan tahun yang lalu, Anne Elliot ada seorang teman lelaki ya…

Read more
MY Movie Review : A Perfect Pairing
Pin it

Tajuk : A Perfect Pairing Pengarah : Stuart Mc Donald Pengedar : Netflix Tarikh Release : 19 Mei 2022 Durasi Filem : 101 Minit Negara : United States Bahasa : Inggeris Genre : Komedi Romantik Pelakon : - Victoria Justice sebagai Lola Alvarez - Adam Demos Sebagai Max Vaughn - Samantha Tolj sebagai H…

Read more
Netflix Movie The Prince and Me
Pin it

Movie ni salah satu daripada favourite movie MY dan Housemates zaman zaman student universiti dulu. Ni zaman zaman tengok CD kat komputer di hujung minggu. Kami kami semua ni anak anak orang biasa je, takde la tiap minggu outing atau berseronok ronok. Jadinya, selalu la kami beli CD Movie , tak sam…

Read more
Netflix Movie - The Holiday
Pin it

Tajuk Filem: The Holiday Pengarah : Nancy Meyers Penerbit :  Nancy Meyers  Bruce A. Block Muzik: Hans Zimmer Produksi :  Columbia Pictures Universal Pictures Relativity Media Waverly Films Edaran : Sony Pictures Universal Pictures Tarikh Tayangan : 29 November 2006 Durasi Filem : 136 minit Bahasa:…

Read more
Netflix Movie : Love Tactics
Pin it

Baru baru ni My menonton filem Turki bertajuk Love Tactis di Netflix. Filem ni mengisahkan Asli, seorang pereka fesyen yang juga blogger berniche kan cinta dan Kerem seorang pengarah iklan yang berjaya, kacak dan playboy.  Mereka bertaruh sesama rakan masing-masing untuk lihat siapa jatuh cinta dul…

Read more
MY Movie; Last Christmas
Pin it

Tajuk Filem : Last Christmas Pengarah : Paul Feig Cerita oleh: Emma Thompson Durasi filem : 103 minit Tahun Terbitan : 2019 Edaran : Universal Pictures Pelakon :- Emilia Clarke sebagai Katarina 'Kate'' Andrich Henry Golding sebagai Tom Webster Dato Michelle Yeoh sebagai Santa Mengisah…

Read more
Lagi -lagi Senario
Pin it

Lagi-lagi Senario dah ada di Netflix... Antara filem kegemaran MY yang tak jemu jemu ditonton... Sekuel Senario yang lain MY tak minat sangat.. Biasa-biasa je.. Tapi yang ni memang lain dari yang lain. hahaha... Tak tahu berapa puluh kali dah tengok filem sejak mula ditayangkan kepada umum... Seba…

Read more
MY Movie Review : The Hitman's Bodyguard
Pin it

Hari tu tertengok filem di Netflix... The Hitman's Bodyguard. Suami yang cari filem kat Netflix or hyptv, Mama Yan selalu main handphone je... sekali rasa macam best pulak filem tu... terus join sama sama.. Tajuk Filem : The Hitman's Bodyguard pengarah : Patrick Hughes Penulis : Tom O'C…

Read more
Movie : Cold Pursuit
Pin it

Mama Yan dah tengok wayang dengan suami sebenarnya cerita ni...dah lama dah..tahun 2019 punya cerita.  Lepas tu hari tu MY tengok lagi sekali kat Netflix pula. Suka cerita ni... sebab suka suara pelakon utama dia. Sangat kebapa-bapaan Action - Thriller Movie... tapi tak heavy sangatla ceritanya . C…

Read more
#Alive with Mama Yan
Pin it

Hari tu ajak suami tengok filem Korea tajuk #Alive tu... Tapi dia nak habiskan drama dia dulu.  Orang lelaki kannn.... Tak boleh tengok banyak banyak dalam satu masa... Otak diorang takleh digest banyak banyak benda dalam satu masa....Hahaha... So Mama Yan ajak anak anak lah teman tengok movie. S…

Read more