Monday, November 4, 2019

Final Piala Malaysia 2019: Tahniah JDT

Hari Rabu hari tu...30hb Oktober,
Pukul 9 pagi Mama Yan dah buka website TicketHotline

Punyalah semangat tau nak beli tiket final Piala Malaysia...
Rupanya start jual pukul 3 petang.
1 pemegang IC boleh beli 2 keping tiket je...
So pukul 3 tu,
dah ready dah,
Mama Yan buka kat handphone dan buka kat desktop.
Kalau boleh nak beli serentak,
Sebab takut kalau gap masa jauh sangat.
Nanti seatnya jauh terpisah pula..
Alhamdulillah...
Berjaya memiliki 4 keping tiket,
2 keping pakai nombor IC Mama Yan, 
2 keping lagi pakai IC suami.
Okaylah, jarak antara seat yang beli guna IC Mama Yan dan IC suami tak jauh sangat.
Masih di section yang sama...
Boleh pandang-pandang,
Jeling-jeling..
Beli 4 keping sebab nak bawa 2 orang staff lelaki kami,
Tapi...
Kedua dua mereka ada urusan keluarga...
So, bawa tukang paip pun ok.
MY tak ikut...
Tak rajin aihhh...
Suami Mama Yan, anak sulung, tukang paip 2 orang...


Siap beli tanjak bagai.
Happy la tu dapat ikut ayah pergi stadium
Tahniah JDT...
Dapat la cuti hari Ahadnya tu sebagai cuti peristiwa..
Kenapa menang baru dapat cuti?
Patutnya...
Lepas layak je ke perlawanan akhir,
Terus je bagi cuti..
Sebab,
Fan bola sepak ni,
Kalah ke, menang ke,
Jatuh ke, bangun ke...
Diorang tetap setia menyokong.

Mama Yan buat apa kat rumah..?
Mama Yan mengecat...
Hahaha....
Mama Yan memang suka mengecat.
Rumah Mama Yan ni memang Mama Yan yang cat sendiri...
Pernah la bawa anak sedara dan adik untuk bantu kerja kerja mengecat...
Kalau sorang sorang...
Susah juga
..
Sebab rumah banyak barang kan...
Nak alih alih kabinet...almari meja kerusi semua...
Berat kalau buat sorang sorang...
Tapi kali ni betul betul buat sorang,
Nak suruh anak tolong,
Kecik lagi....
Suruh buat sepah terror la..

Ni dah dua hari sakit leher dan tengkuk ni...
Akibat dari mendongak ke atas mengecat siling bilik ni....
Hihihi..
Tapi tak kisah...
Puas hati...
Dapat cat bilik warna pink...
Oh ya...
Suami tak suka warna pink.
So,
Sementara dia pergi tengok bola...
Kita kerjakan bilik jadi warna pink...
Hahaha....
Tapi kejap je guna bilik pink ni...
Hujung tahun ni nak pindah dah...




9 comments:

ct cheery said...

Tahniah JDT..Kedah, u the best hehe

norhidana said...

ingat MY join pi tengok bola jugak... wah2 cantik je color tu , smooth je

AzianKhalil said...

CT cheery > dah pergi final, dah hebat dah tu.
Dana> Tak rajin nak bersesak-sesak, berpanas-panas...hilang vogue Mama Yan nanti...hahaha

Sunah Sakura said...

perghh memang semangat gilerr kakyan beli tiket...rupanya untuk suami, anak dan staff..hihi, kalo kakyan pergi, tabik spring toink toink

tahniah jdt sebab menang dan bagi cuti pada kami...haha

warna pink sama macam bilik saya kat bintulu... :p

mama tisya said...

tahniah jdt...oh pink ke..dlm gmbr nmpk pepel

Azhafizah MN said...

yeay JDT memang. Tahniah JDT! untung warga johor dapat cuti. orang johor kat negeri lain tengok je lah :)

dear anies said...

alaa knape x ikut sekali kalau tak boleh kita jumpa aritu...

mamapp said...

Tahniah jdt.. bangga jd org johor

Sha Mohamed said...

Cantik warna pink dia tu..
Tahniah buat JDT dan penyokong JDT..

Klik! Klik!

Post Terhangat