I will follow youuu....

Thursday, January 16, 2020

Tudung tua vs tudung muda


Nampak la caption kat atas ni kat FB friend...
Ooo...tudung sarung boleh membuat kita nampak lebih tua dari usia rupanya...
Baru ku tahuuuu...

Tapi...  tak kisah pun..
Biarlah nampak tua ke...
Nampak muda ke ke...
Yang penting nampak sihat sebenarnya...
Maka shawl lilit 44 kali dah rupa mumia nak buat apa kann??

Tudung sarung ni lebih simple, lebih mudah dan lebih cepat.
Setakat nak pergi sekolah jemput hantar anak... tak kuasa la nak melilit lilit shawl...
Nak pin² tudung bawal.
Sarung aje senang...

Lainlah kalau ada majlis majlis keraian ke...
Atau kita memang ada banyak masa untuk dibazirkan depan cermin...hahaha

Kalau diberi pilihan...memang suka tudung bawal sebenarnya...
Tapi jadual masa yang sangat padat...
Buatkan Mama Yan tak cukup masa nak memilih...
Pakai je la apa yang sempat...
Janji tutup aurat dah...


Haa...ni gambar pakai tudung bawal
Betul ke nampak muda dari 39?
Hahaha


11 comments:

norhidana said...

mungkin betul jugak MY tudung sarung kadang buat muka kita nampak matang, tudung selendang dgn bawal nampak fresh gitu...
tapi dana kalau pergi kerja mmg pakai bawal tapi kalau nak kuar pi market, pi psr malam ke apa time cuti mmg pakai tudung sarung je senang cerita, biarlah nampak tua ke apa heheheh... sebab malas

Mrs. A said...

Bagi diri Mrs. A sendiri terasa kalau pakai tudung sarung nampak tua tapi kalau dah malas pakai jugaklah kadang time tak kerja pagi-pagi kena hantar anak sekolah, nak pi beli sarapan ke tudung sarung adalah pilihan. Tapi kalau nak pergi kerja taklah kot.

Tapi ada jugak yang pakai tudung sarung nampak lawa jer macam Shahida dherbs tu

Ujie Othman said...

Mmg ada betulnya, tapi kita nak yg praktikal. So pakai jelah ikut situasi.

Mcm akak masih pakai dua2 - sarung & bawal. Tak peduli la org nampak kita tua atau muda. Yg penting kita tampil kemas & yakin diri. :)

Kak Feni Story said...

Hehe tudung bawal nampak muda. Mungkin kot. Tapi kalau nak cepat tudung souk juga yang senang dan mudah serta takyah gosok.

Umi Nazrah said...

mungkin ya kot tudung bawal nampak muda. entah lah nak kata. tapi tu lah, saya tak sempat kadang nak seterika tudung bawal. haha. baju sekolah anak2 sempat ja saya iron kan. hahahahahahaha ^_^

Abam Kie said...

betul tu. kdg2 ada pompuan yg beli tudung sampai beribu2. kalau mampu mcm Tok Tie x apalah. kalau tak, memang membazir aje.

Nor Azimah Ali said...

Ye kot, tapi dah mmg dah tua ni, ater lantoknya ler nak nmpk tua pun, hihi..sbb tudung souk ni mudah nak makeynya, plus tak perlu gosok.

Sunah Sakura said...

kita pulak suami yang tak suka kita pakai tudung sarung...huhuhuhu

Cik Suerin said...

Cheq memang suka pakai tudung bawal. Sekarang ni dah ada jenis kain yang tak nampak berkedut mana, so boleh ja pilih yang tu. Tak perlu hadap cermin lama2 pun pakai tudung bawal, yang spesis dok hadap cermin lama2 tu kalau jenis bermekap tebal kalah penyanyi opera tu ja hahaha...

Sha Mohamed said...

Malas r nak bershawl ke apa.. pakai tudung sarung juga senang..

9grafix said...

ke ikut jenis tudung.
Kalau yang jenis tudung sarung awning keraih tu kadang nampak muka matang.
kalau tudung yang awning dia lembut, ok kot, lagi-lagi jenis yang awning dia berjahit macam tudung souk tu.

Kalau jenis kain licin macam chiffon, tu nampak ayu.
Rasa diri comel sekali hahahaha

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular