Saturday, January 12, 2019

Makanan Glamer kat Johor

Mama Yan suka makan mi bandung.
tapi memang tak rajinlah nak masak.
so, kalau gi kedai makan, selalu juga order mi bandung.

kadang kadang sedap..
kadang kadang No komen.

Orang kata, mi bandung paling sedap kat Muar.
Tengah ada projek kat Muar ni, tapi...
tak pernah sempat nak cari kedai mi bandung Muar.
tengok gambar kat FB..ada mi bandung udang galah..
Fuyyohh...
pasti enak bangat tu.

tapi kelmarin pergi angsana johor,
order mi bandung kat gerai atas tu,...
yummyyy...
boleh tahan la rasa dia.
harga RM6. 



lagi satu makanan yang glamer kat Johor ni adalah kacang pool.
kacang pool kat JB ni dihidangkan lengkap bersama roti bakar,
 dan kuah pekat gabungan kacang Pool dan daging cincang serta telur mata goyang.
Turut disertakan hirisan bawang dan lada hijau.
Perahkan pula limau kasturi jika suka...

Mama Yan pernah sekali dua la makan.
tapi untuk pedal besar macam MY ni..
Tak cukup mengenyangkan.
kahkahkah.
masih nak pekena benda lain pulak.
kalau datang JB,
elokla rasa kalau sempat cari....
Restorannya kat Larkin

tapi kat Medan selera Angsana pun ada juga...
gerai kecil sebelah gerai Mi bandung tempat MY pergi tu Gerai jual Kacang Pool,
Cawangan Angsana katanya...



Lagi satu yang Mama Yan suka kalau pergi medan selera Angsana ni..
Rojak Asma.
yummyy..
terbayang nayang pulak kuah rojak tu..
Aishh..
takleh jadi ni...
dah makan lebar dan tebal pun masih fikir pasal makannnnn aje.
matilanakkkk


No comments:

Klik! Klik!

Post Terhangat