Adidas Forum

adidas forum



Haishh...
Lawanya lah kasut Adidas Forum ni...
Cantik, menarik, menggoda, meleleh, cair...
memang betul betul fall in love la tengok.

Ni Mama Yan tertengok kat IG Missmimilana...
Teringinnya nak memiliki sepasang...
Tapi kan...
Musim pandemik ni... tak banyak keluar rumah...
Silap silap... 
Rosak dalam rak je nanti...


Harganya RM429.
Okaylah...tak mahal sangat kot untuk kasut secantik ini...
Tapi...
Gigil juga la jari jemari ni nak keluarkan duit sebanyak itu untuk sepasang kasut...
Hahaha...
MY memang sangat kedekut dan berkira...
Kurang sikit je dari kanda Kassim Baba dia punya level kudukut tu...

Sebelum beli mesti nak kena fikir macam macam dulu...
Fikir berbaloi ke beli?
Tak boleh bawa untuk acara rasmi...sebab tak sesuai.
Pakai untuk running pun tak sesuai gayanya ni...
Bawa pergi site lagilah tak sesuai...
So nak pakai bila ni..? 
Takkan ootd kat instagram aje...

Kalau dulu ye lah...
Takde apa nak beli pun kita boleh jalan jalan dalam mall tanpa hala tuju...
Kita boleh bersesak sesak di pasar malam untuk sebungkus kue teow..
Sekarang... memang taklah...
Sebab tu nak beli kasut pun fikir banyak kali...
Takut tak pakai sangat.

Kasut ni..
Walaupun tak dipakai..
Dia ada jangka hayat dia sendiri...
Jadi kalau dah beli tu..
kena la pakai,
Barulah tak membazir namanya...
Rakyat marhaien macam kita ni...
Kena la bijak uruskan kewangan. 

Takpe... terukan berangan angan memiliki...
Nanti... Kot kot dapat duit iklan kat blog ni ribu ribu juta ,
Boleh la membeli tanpa fikir banyak kali...
hahahaha...










 

8 Comments

  1. Macam adidas sambarose. Warna dia lawa..sekarang memang kena fikir berkali kali nak membeli. itulah tu, takut mereput dalam kotak je. Musim covid ni kemana je nak berjalan. huhu

    ReplyDelete
  2. Simple n nice bentuk kasut tu... warna pun sweet je :)

    ReplyDelete
  3. Cantik, tapi tengok harga macam nanti baru fikir, samalah mana tau ada rezeki dari iklan-iklan kan..haaaaa.

    ReplyDelete
  4. Tulah.. Kakak ipar ada bank in ammi duit suruh belikan anak buah no. 2nya kasut bola. Tp dah memerap je kat rumah bila kala budak tu nak berbola.

    Ammi perap jelah dulu duit tu dlm Bank. Dh reda covid ni sok kita belikan seperti yg diamanahkan

    ReplyDelete
  5. Samalah kita kak yan, macam macam fikir before beli. Biasa kasut ni saya beli yang mur mur je sebab sekarang jarang keluar rumah hehehe

    ReplyDelete
  6. saya pun selalu juga mudah terhasut nak beli yang cantik-cantik ni . tapi tu lah kena pikir banyak kali lah sebelum nak beli terutamanya barang yang harga dia beratus ratus tu hahahaha sebab takut nanti membazir kan huhuhu

    ReplyDelete
  7. kalau shida x beli la kot...tgk jelah kak yan ^_^

    ReplyDelete
  8. ah ah..cantik. soft je color nya, tapi tu la..nak pakai pegi mana la...time mcm ni

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)