Wednesday, January 23, 2019

Lupa buat report

Memo meeting dah keluar dari minggu lepas,
tapi boleh lupa pulak.
mendapat la buat kerja last minit.
Gambar site pun lupa suruh budak site tolong ambikkan

Dah pukul 4 lebih semalam baru teringat report belum buat.
Mampu ber huhuhu je laaa.
Mi kari Secret Recipe pun terasa tak sedap bila sedar ada kerja tak siap.
Siap siap makan...sampai opis balik pukul 5.
Haha...macam kartun buat kerja.
Pakai je gambar 2 minggu lepas..lantak situ.

Sedang beratur untuk distapler
Begitula kalau kerja sendiri...
Kerani dah balik  pukul 5.30 ptg. 
Ni siap print pukul 7.30 malam.
Berenti solat kejap.
Pastu sambung stapler & selotape
Biasanya siapkan master copy je...
Kerani fotostat dan binding.

Pagi ni meeting pukul 10..
Kalau meeting petang tak kalut sangat. 
Inilah akibatnya jika suka menangguhkan kerja.
Lama lama terlupa terus.

Ambil pengajaran hari ini untuk perancangan masa hadapan yang lebih baik.

Pengajaran untuk hari ini:
1. Jangan bertangguh
2. Mark date penting dan agenda kat planner
3. Pergi beli planner/buku log baru ⇨ buat top up semangat baru.






No comments:

Klik! Klik!

Post Terhangat