Saturday, May 18, 2019

Puasa hari ke 13

Alhamdulilah...Mama Yan dah siap kelim hujung kaki srluar dan lengan baju Melayu anak-anak.
Huhu...naik kebas jari jemari jahit silang pangkah kat kelim tu...
Baju Melayu biasa orang jahir mesin je nak kelim
..
Tapi memandangkan nak alter...susah nak control kalau pakai mesin.
Semua kelimnya jadi macam kelim karipap...tak pun jadi akok kedut.
So..3 ke 4 hari juga lah tak top up entry kat blog asbab menyiapkan baju raya anak-anak.

Petang semalam settle baju, malam dan pagi tadi kemas rumah.
Habis semua barang barang yang dah lama tak guna tu Mama Yan let go
Nak bagi orang, dah buruk,
Nak buang sayang....
Tapi selagi mana ada barang barang lama yang dah rosak masih disimpan simpan...
Maka barang baru pun takkan menjelma.
Clear sikit la stor tu.

Bacaan BP yang cantik dua tiga hari ni


Hari ni Mama Yan nak buat mini popia untuk raya.
Kirim kat suami belikan ikan kembong 2 kilo bagi merealisasikan keinginan membuat inti popia...
Mudah mudahan kerajinan datang mebuak buak hari ni...

Kuri kuri tobg tong...
Kuri kuri tonh tong....
Rajinlahhhhh...!!!!




4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ya Allah rajinnnyaa.
Akak blom terpikir lagi nak buat kuih raya.. Semalam nampak ada resepi biskut susu.. ingat mcm nak buat.

AzianKhalil said...

Ya ampunnn...banyaknya typo. Puasa2 ni jari lemau agaknya.
Kak mirror kuih goreng2 macam ni, cepat habis.

Warisan Petani said...

Cantik BPnya
Semoga sentiasa sihat

Sunah Sakura said...

uish pejam celik pejam celik, tinggal 2 minggu je lagi nak raya kan...cepat betullll

Klik! Klik!

Post Terhangat