Tuesday, July 9, 2019

Baju terbalik maknanya...

Tadi masa nak keluar sarapan dengan suami..
Bila jalan tu...rasa tercekik semacam je...
tengok tengok...
Alamak mana logo baju ni...
Rasa rasa...ada rasa sulaman logo baju kat belikat belakng...
hahaha..
Kompom pakai baju terbalik...depan ke belakang..
Belakang ke depan..
Patut la rasa tercekik.

Dulu pernah gak sekali..
Dah sampai opis, bila duduk terasa ada bendera kecik kat tepi baju..
tengok tengok tag dalam baju tu...
adoi..
Acaner boleh tak perasan entah...



Orang kata...
kalau baju terbalik ni ada rezeki nak datang...
Iyolah tu...
Tu sekadar kata kata buat sedap hati buat pemakai baju terbalik.
Kata orang pahang...dah 'kanyo'...
Padahal orang yang pakai ni sejenis yang kelam kabut...cuai...
Baju pun terbalik.

Hari ni pakai t shirt dangan seluar track aje..
sebab nak alihkan meja dan kabinet ni ke sudut lain pulak..
adohai..
acaner boleh lupa nak ambil gambar sebelum dan selepas buat kerja ID..
ni ada sikit lagi tak siap..
barang kecik kecik ni...
ingat nak beli trolley IKEA la...hihihi..

Nanti kejap lagi kita pujuk cik abe kita yang tengah busy tu..
Walaupun rasanya dia takkan rajin ke IKEA...
Kalau dia takmo..
kita order je dari Shopee...
Apa ada hal..kann..
Ok dah..
Ajoms sambung kerja...


8 comments:

Puan Hazel said...

Samalah kita. Hari ni pun tersarung baju depan ke belakang, belakang ke depan haha...

Azirahman said...

hehe.....alhamdulillah kan kalau rezeki datang

Fuzy Hamid said...

heheeh...nak bagi sedap hati ler tu kn bila kata ada rezeki nak datang tuu..

Sunah Sakura said...

ajak la kita temankan pergi ikea...upah dia meatball aje...hahahaha

Anonymous said...

saya tak berani nak berpegang pada mana-mana andaian dan pendapat atas sebab-sebab kelemahan saya sendiri yang suka terlalu berharap atas sesuatu..

norhidana said...

ehehehhe.... nk cepat punya hal yek, agak2 ada yg pasan tak tu ye

Anonymous said...

Masa, join pergi serbu orang berkhalwat, SI lelaki cakap Kami tak buat apa-apa, tapi Dia pakai baju terbalik Dan seluar pun tak kancing apa makna tu?

Sha Mohamed said...

Sha pernah juga jadi.. Memang tak perasan langsung baju terbalik.. hehe..

Klik! Klik!

Post Terhangat