Saturday, July 20, 2019

Blogger Challenge No.1 - Introduction and your recent photo

Apa nak intro ye?
Hmmm...tetiba blank pulak...semalam kemain banyak idea.

Oklah...mula mula...
Post pertama blog aziankhalil.com bertarikh 16 April 2010.
Dah lama juga blog ni ye...tp kenapa pageviewnya setoet je...hahahaha
Tu kerana Mama Yan tak fokus pada blog ni...
Banyak surut dari pasang.

Dalam masa 9 tahun berblog ni,
Ramai juga kenal kawan kawan dari blog,
Lepas tu beramas mesra kat facebook pula.

Mama Yan berasal dari Raub, Pahang,
Sekarang menetap di Skudai, Johor.
Asalnya, Mama Yan belajar di UTM, Skudai...
Lepas tu...
Masa Mama Yan kahwin, MY belum habis belajar lagi...
So, terpaksalah suami MY cari kerja dekat dekat area JB je...
Lepas dah habis belajar tahun 2006,
MY kerja sementara di syarikat Al Ikhsan Sport bahagian HQ dia.
Sementara la kononnya....
Alih alih bertahun juga...

Tahun 2009 Mama Yan start kerja dengan Technochase Sdn Bhd.
Masa tu jaga tapak projek dalam UTM...
Syukur sangat masa tu...
Tempat kerja yang dekat dan selamat.

Sekarang, dengan berbekalkan ilmu dan pengalaman yang tak seberapa ni,
 Mama Yan dan suami kerja sendiri.
Buat kompeni pembinaan kecil kecilan.
Semoga kompeni kecil kami ni akan terus mengembang dan berjaya dari tahun ke tahun,
Seperti keluarga kami juga...

Anak kami 6 orang, 5 lelaki dan sorang perempuan.
Yer...ramai kan hero Mama Yan...
Tiap kali keluar mesti orang pandang pandang...
Takde lain,
Tengah kira anak Mama Yan la tu...hihihi..
Kadang kadang..siap ada yang tegur,
"Semua anak ke ni?"
Hahaha...

Ni gambar yang agak terbaru Mama Yan...
Kekononlah amik gambar dengan lip gloss Cozuma Hai O,
Nak buat iklan,
Tapi tak upload pun kat FB...
Sebab dah hilang keseronokan di FB...
Rasa lebih puas di blog.





6 comments:

Qomar Alhan said...

Saya singgah sini hehe

BW here. Jemput BW my blog. TQ :)♡

Ahmadi said...

Hebat...Salam kenal dari blogger kecil macam saya :)

Sha Mohamed said...

Salam kenal dan ramah mesra mama yan.. Hehehe.. comel je gambar mama yan tu..

adianiez AIDA said...

umur blog kita lebih kurang sama.
nice knowing u.

Farhana Jafri said...

wahhh laki bini buat kerja sama2, all the best untuk kak yan sekeluarga!

I am LZ said...

Semoga Mama Yan success dalam business..
Mama Yan ada strong character..

Klik! Klik!

Post Terhangat