Thursday, July 25, 2019

Blogger Challenge Number 6 - Everyday makeup look. A picture of you

Everyday makeup look yaaa...
Hahahahadoii...
Mama Yan  bukan jenis yang suka mekap mekap sangat ni...
Cukupla sekadar bedak nipis dan lip gloss.
Kalau pun Mama Yan pakai lipstik...
Warnanya hanyalah warna warna natural dan nude dengan tekstur semi matte.
Memang tak minat lipstik warna merah meletop.
Dulu2 suka warna yang agak gelap dan tekstur matte...
Rasa macam seksi nau...tapi bila nak cuci tu,
Alahai susahnya.
Ni semua dipengaruhi oleh faktor usia dan komitmen agaknya.


Ni dua memang sentiasa ada dalam beg Mama Yan.
Dah patah sebenarnya bekas bedak tu.
Mama Yan ingat lepas ni tak nak pakai bedak ni dah...
Simplicity pun ok...ada pernah pakai sekali...
Bedak dia best...senang nak rata.
Tapi terjatuh sekali je...terus berkecai...
Sayang betul.


Ni Lip Gloss Cozuma untuk kegunaan setiap hari.
Warna Sugar Peach.
Bibir nampak lebih segar dan mungil tanpa kelihatan over.
Kadang kadang pakai lipstik Cozuma warna Glamour Cherry atau Nude Pink.

Ni muka Mama Yan setiap hari.
Kalau hari busy, bedak pun tak sempat.
Muka berkilat pun lantakkan aje.

Yang ni pulak mekap guna apps kat handphone.
Amacam?
Meletop ke idok??



8 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

perghhh lipsetik merah...meletop habis... dari jauh boleh nampak mama yan kalau makeup pakai apss hihihi

AzianKhalil said...

Mawar..pakai apps...warna apa pun boleh...tp dalam media sosial je lah...jumpa betul2
..heheheh...ke laut

Sheila said...

hahhaha..cer sesekali mekap mcm gamba kat bawah tu.

Mrs. A said...

Orang yang jarang make-up ni kalau sekali make-up sure terus level retis.
Alahai! ingatkan make-up bebtul tadi guna Apps tak aci la hahaa...

norhidana said...

hahhaha gelak je nengok yg gambo bawak tu, jangok sangat kata org pantai timur hehehhe

Sunah Sakura said...

Wowww meletop pop pop gambar bawah sekali tu 😆😆😆

Iela Fazielah said...

sekali pakai lipstik..meletops terus

Sha Mohamed said...

cantik warna lip gloss tu..

Klik! Klik!

Post Terhangat