Monday, July 15, 2019

My dear diary...

Alhamdulillah....
Selepas berhempas pulas...
Selesai juga Mama Yan declare e filing...
Ngehngehngeh...

Memang semalam dari pagi melekat kerusi sampai ke malam...
Rehat kejap sambung balik...
Itulah akibatnya...
Last minit punya buat kerja...
Padan la dengan muka kannnn...

Tahun depan taknak la buat sendiri...
Sakit kepala...
Bayar aje la orang buat...
Cuma kena pastikan filing dan dokumen semuanya teratur dan lengkap.
Siapa tak fotocopy resit,
Potong gaji...hahaha

Semalam...masa tengah busy banyak sangat menda nak tulis kat blog.
Dah selesai kerja semua... sebelum tido...
Macam macam idea keluar...
Tapi mata dah betul betul tak larat nak buka,
Jari jari ni pun dah tak larat nak menari lagi,
Terlelap dengan harapan pagi ni nak tulis story mory dan siapkan schedule entry sekali...
Pagi ni, bila dah free...
Idea semalam dah gone with the dream...
Tu lah dia...
Selalu macam tu tauu...
Masa tengah busy, dia mari.
Masa tengah free, dia blank.

Oklah...
Lepas siap masak ni kang...
Nak gi pejabat pos ambik barang....
Lama lama karang kena tendang balik ke shopee..haru...
Wassalam

8 comments:

Sunah Sakura said...

tetiba dapat inspirasi nak jadi tekun jugak buat kerja last minute...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

ala saya tak suke nak isi e filing tu ...hahahha adeh sabo jelahhhh

norhidana said...

bila dh setel lega....

Mrs. A said...

Hahahhaa... memang mencabar tu mengisi efiling.
Mujur dah settel ya

ShirVen said...

Idea update blog slalu camtu, waktu x dpt tulis mcurah2 bila dh depan tab, semua hilang. Senang dh buat efilling kan 😁

Cik Suerin said...

E-filing memanglah leceh betoi kan tapi apa nak buat, dah menjadi suatu kewajipan..harus dihadapi jua 😅

#247 😎

Ana Suhana said...

Last minute mmg kelam kabut. Tp ana ada pakar tukang isi. Senang lah. Hehe.

Suria Amanda said...

SA memang dha buat awal- awal...jenuh nak simpan segala bukti dan resit

Klik! Klik!

Post Terhangat