Thursday, July 4, 2019

Perang Zizan Razak vs ShuibSepahtu Part 2

Ya Allah...tak habis habis bergurau diorang ni tau..
mesti kat luar memang jenis yang sekepala...
Tapi Mama Yan memang minat kat Zizan Razak dari Raja Lawak 2,
masa tu dia dan Johan jadi hos...







Macam mana nak buat post macam ni? 
haaa.... Mama Yan kena tepek caranya kat sini siap siap... 
sebab minggu depan Mama Yan lupa balik semula... 
dah nak kena try & error semula macam tadi

Mula mula buka IG yang kita berkenan, lepas tu klik kat titik kat hujung atas sebelah kanan IG tu.
Nanti keluar petak putih macam kat atas ni,
Klik embed


lepas klik embed, akan keluar pulak petak macam kat atas ni.
klik copy tau...

Lepas dah copy 'embed' tadi tu,
paste kan kat new post kita.
ini untuk yang pakai blogger macam Mama Yan la...hihihi
pastikan tukar dulu kepada setting HTML.
Dah siap paste kat setting HTML,
barulah kita pergi balik semula ke Compose untuk tambah tambah tulisan dalam entry...

wahhh....like good je kan nak buat tutorial...
Padahal blog bukan takat suam suam kuku...
malahan hampir beku...hihihi..
Ala...untuk ingatan diri sendiri je.
Maklumla...jarang jarang guna...
nanti ilmunya di bawah paras beku pula

haa...so lepas ni kalau takde entry..
buat gini je...hehehe
Bye..
Wassalam


4 comments:

Suria Amanda said...

WAKAKAKAKAKKAKA.....NI BUKAN BETUL NI KAN...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tu "kembar" Zizan yg dulu viral tu kan?.
Kalau kat Aussie ni memang ramai org2 awam yg iras2 artis2 Msia.. especially dari negara2 lain.

Sha Mohamed said...

tq mama yan share tutorial kat sini.. ohsem..
dua orang nie memang kalau bergurau, kemain.. hahaha

adianiez AIDA said...

ya Allah! memang sebiji gaya zizan razak.
aida pun minat zizan.
pelawak hensem :)
then, memang menjadik kalau gabung dgn johan.
terbaik!

Klik! Klik!

Post Terhangat