Monday, September 2, 2019

Selamat Menyambut Hari Merdeka, Awal Muharam dan Hari Malaysia

Selamat menyambut Hari Merdeka, Awal Muharam dan Hari Malaysia kepada semua pembaca.
lama tak menulis entry baru...
Memang mood ke laut dalam dan stress sangat sepanjang bulan Ogos ni..
Alhamdulillah...
Semuanya semakin baik menjelang bulan September...
harap harap berterusan lah..

Hari ni Mama Yan kerja..
Tapi staff cuti lagi...
Sebab...
Sabtu cuti rehat mingguan,
Ahad cuti Awal Muharam,
Isnin cuti ganti Merdeka yang jatuh pada hari Sabtu,
So, Mama Yan berdua dengan suami aje kat office hari ni...
sambil kerja sambil dating lah kiranya ni...hahaha..

Berdua lebih baik...

Ok lah...Nanti MY sambung tulis lagi,
Hari ni banyak nak settle..

  • bayar EPF
  • Bayar SOCSO
  • Print Slip Gaji
  • Bayar sewa office
  • Bayar Tuisyen anak
  • Buat surat claim projek Pencawang TNB Kempas
  • Nak ambil sijil JCCD
  • Nak scan bank statement 2018
  • Semak dokumen penyerahan sekolah agama seelong
erkk...banyak nya kerja...
Yer...kerani lama dah resign...
esok ada staff baru masuk..
Harap2 boleh la bahagi bahagi kan kerja sikit..
Mungkin kurang sikit stress Mama Yan...
Yang baru ni Mama Yan ambil fresh grad engineer terus...
Mudah-mudahan engineer baru ni cepat belajar...Aminn..






6 comments:

Warisan Petani said...

Salam kemerdekaan dan salam maal hijrah.
Waw, banyaknye kerja.

Sunah Sakura said...

moga semuanya dipermudahkan kak yan! salam maal hijrah dan salam merdeka!

Farhana Jafri said...

fuhhh banyaknya kerja! Kalau kita dah stress dah taknak diganggu

Mrs. A said...

Dah terlmanat tapi nak ucap jugaklah selamat Hari Merdeka yang ke 62 dan salam Maal Hijrah 1441H semoga semua urusan dipermudahkanNYA. InSyaAllah.

Sheila Arshad said...

biar fresh grad janji berusaha nak belajar dan belajar dari kesilapan

Sha Mohamed said...

Salam merdeka dan salam maal hijrah mama yan..

Klik! Klik!

Post Terhangat