Thursday, November 14, 2019

Teh O Hijau


Semalam kan dapat result test darah bulan lepas...
Gula tinggi...
Around 7.8 macam tu...
So...
Macam insaf la sikit pagi ni... 
So pagi ni kita minum green tea...
Dah lama sebenarnya beli green tea ni...
Asalnya...salah beli...
Main cekut cekut aje kan...
Rupanya teh hijau....
Tak buka buka pun kotaknya...
Sebab masa nak buat air baru perasan bahawasanya dah tersalah beli teh uncang...
Tersadailah sekotak green tea jenama BOH kat pantri pejabat tu...

Dengan keinsafan yang masih menebal ni...
Mama Yan mulakan pagi ini dengan sarapan teh hijau...
Ada juga hikmahnya tersalah beli.
Muahahaha....
Harapannya...
Test darah bulan depan,
 gula dalam darah MY masih boleh dikawal...
Jagalah kesihatan diri kita sebaik-baiknya...
Hargai nikmat kesihatan dan kesempurnaan yang Allah Taala kurniakan kepada kita...
Semoga bersemangat dan kuat nak jaga pemakanan...
Aminnn...



5 comments:

norhidana said...

dulu rajin jugak minum teh hijau tapi tulah kadang malas, sekarang telan air kosong je...
comel lak teh hijau tu dengan mug hijau tu

Suria Amanda said...

SA takde masalah gula tapi selalu cut sugar..amik gula asli dari buah- buahan je..cuma masalah SA sekarang platelet tinggi..tak tau nak buat cane utk turunkan

Raz said...

saya suka sangat green tea.. x perlu letak gula pun dah sedap

Warisan Petani said...

Bila gula tinggi ni, dah banyak kena kawal makan
Kalau tak semakin mencanak dia

Sunah Sakura said...

minum tanpa gula pagi2...boleh turun berat badan sekali

Klik! Klik!

Post Terhangat