I will follow youuu....

Thursday, February 20, 2020

MY Review: Mary Kay Time Wise Repair Bio-Cellulose Mask

Antara part yang best bila kita buat kerja dari rumah ni...
Sambil-sambil buat kerja kita boleh belek muka kita...
Nak mekap tebal boleh,
Taknak mekap langsung boleh,
Nak pakai mask sambil buat kerja pun boleh...

Hari tu Mama Yan pakai Mary Kay Time Wise Repair Bio-Cellulose Mask...
Pakai sabelum mula buat kerja...
Mask yang jenis kepingan ni senang nak pakai..
Dia tak comot comot ok...
Betul² bersih dan senang digunakan...
Cara nak guna beauty consultant akan ajar.
Tapi kalau korang jenis kepala batu macam Mama Yan...
Suka pandai pandai sendiri dan taknak dengar cakap beauty consultant..
Sila ambil akibatnya seperti yang berlaku pada Mama Yan..hahaha


Sales Director Mama Yan ada bagi video cara nak pakai...
Dalam hati Mama Yan..
Alahai...
Pakai mask aje pun...
Bukannya tak pernah pakai...
Dulu² pakai jenama Watson  elok je takde orang ajar...
Ikut je tulisan kat paket dia tu...

Cara-cara nak pakai mask ni...
Mula bawa keluar mask ni dari paket aluminium dia tu..
Kemudian, kopek satu bahagian protective sheet...
Mask dia kat tengah tengah tu tau...
Atas bawah dia ada macam kertas non woven tu..


Lepas tu,
Tepekkan bahagian mask yang dah kita buka kertas alasnya tu ke muka..
Rata-ratakan sikit kat muka


Bila dah melekat kat muka tu,
Kopekkan lagi selai kertas alas dia tu macam gambar kat bawah ni..


Kalau nak relax betul²...
Bahagian kelopak mata pun boleh tutup macam kat bawah ni...
Tapi kalau Mama Yan buat gini...
Boleh lajak sampai tengahari nanti...
Tak berambik pulak budak tadika tu...


So, Mama Yan kelepet je bahagian kelopak mata tu ke bawah...
Struktur masker ni dia macam kenyal kenyal sikit tau...
Bukan macam tisu basah tu...
Mary Kay menggunakan teknologi inovasi bio-selulosa (bio-cellulose), 
bahan aslinya adalah air kelapa.



Masker ni pakai la dalam 20 ke 30 minit..
Lepas tu..boleh buka ye...
lepas dah buka tu ada tinggalan serum tu kat muka kan..
basah basah lagi muka tu...
kita urut-urut sikit kulit muka kita lepas buka mask tu...



Pakai sekali je dah dapat rasa dah kesannya...
belum lagi pakai betul betul ikut aturannya...
memang akan rasa la kulit semakin tegang...
semakin lembab dan halus.
sebab Time Wise Repair ni memang untuk wanita yang dah mula alami penuaan...
Kalau gadis muda belia...
boleh pilih masker lain yang setiap satu fungsi utamanya berbeza-beza..
ikut keperluan skin kita la kan...
Mama Yan dah mula berkedut...

MY punya pendapat,
tak dapat kulit super flawless dan putih takpe...
dah memang benihnya sawo matang kann...
tapi kalau boleh,
taknak la berkedut awal...hahaha...
Zaman fulltime kat tapak pembinaan dulu takde duit dan malas nak pakai sun screen,
jadi,
kulit memang cepat jadi tua..
Sekarang memang kena usaha gigih sikit la nak repair...

Actually,
Mama Yan masa mula-mula nak pakai mask ni...
Siap buat rakaman video tau...
Acah acah nak buat video product review...

Lepas beberapa saat,,
Lepas pakai pakai,
Apa pasal mask ni pelik bebenau rasanya...
Nipis macam kertas,
Ringan macam kertas,
Lepas tu ambik kotak dia baca...
Berdekah sorang sorang...
Mama Yan tampal protective sheet dia rupanya...
Kertas alas tu je yang ditepek ke muka...
Hahahadoii...
Itulah akibat orang yang berlagak pandai ye...
Konon konon tak payah baca instruction,
Tak payah baca fact sheet,
Tak payah tengok video cara pakai,
SD bagi cara pakai pun tak tengok...
Dah la salah pakai..


Muka terkejut bila baca yang sebenarnya mask tu duduk tengah tengah antara dua helai lapisan kertas alas.
bukannya main cekut tepek kat muka..
Maklumla baru nak berjinak-jinak kann...


cancelled MY punya product review...kahkahkahkah
sengal terok!



4 comments:

norhidana said...

hahahahhaha gelak besar masa nengok gambar last MY oi... hahahha nampak sangat kelakar mask nya tuh...
nanti nak suh adik usha lah ada promo tak mask nih, dia pun agent MK macam MY jugak... kot-kot dapat harga promo nk try jugak... rasa kulit makin banyak kedut dh ni... maklum nk masuk 40tahun dah

Warisan Petani said...

Ingatkan face mask takutkan COVID-19

Zaleha Pengedar Vivix Shaklee said...

Hikhikhik kite pun xreti sgt pki mask camni

Sha Mohamed said...

Lama tak pakai face mask.. Sha pun suka yang jenis sheet ini.. lebih mudah nak pakai.. Makin comel mama yan lepas nie.. 😍😍😍

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular