Make up Class Mary Kay Disember 2019

Wahh...hujan dari semalam...
Sampai hari ni tak berhenti henti lagi ni...
So...suami Mama Yan dengan rela hati nak tolong hantarkan Mama Yan ke Mary Kay JB Beauty Centre yang terletak di Menara Pelangi.


Mama Yan pula belum sempat nak godek barang² mekap yang sampai 2 minggu lepas..
Sempat cekut eye liner dengan brow liner je...
Sebab katanya...bengkel melukis kening...
Rupanya...kalau nak lukis kening bukan bawa pensel celak kening tu aje...
Nak kena concealer...nak berus sampai 2 3 jenis....
Top up lagi dengan eye shadow warna gelap...
Fuhhh.... bukan senang nak mekap mapan ni ye...
Patutla harga upah mekap memang tak murah

Kalau ambil gambar baringkan handfon ni... mesti muka kembang sebesar dulang... nyampah.
Ni gambar sebelum make up.
Bercapuk sikit sebab warna concealer yang ada tu cerah sangat.
Tak matching dengan kulit Mama Yan.
Yang datang pun semua amatur...
Pinjam mentor punya mekap je la...
Untuk first timer... dah rasa macam lawa sangat dah ni...hahaha...

Sebenarnya Mama Yan dah lama sangat teringin nak attend kelas make up.
Tapi..kelas kelas make up ni semuanya mahal mahal belaka...
Nasib baik la Mary Kay ni ada bagi latihan percuma untuk ahli...

Tapi Mama Yan pakai kejap je...
Balik pun dah pukul 1 lebih...
Nak solat kena la tanggal kan dulu mekap yang tebal tu ye dak...
 Lagipun..segan aihhh...
Nak mekap saje²...hahaha





3 Comments

  1. Comel mama yan.. Sha nie memang dah lama sangat tak bermakeup atau berkelas make up.. dah kekok dah.. kikiki..

    ReplyDelete
  2. terus lain muka MY bila dah buat kening cun gitu...

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...