Urusan tukar sekolah anak in progress

Pagi tadi Mama Yan pergi ambil fail peribadi anak dan surat tukar sekolah kat sekolah anak.
Sekolah kata dah boleh bawa pergi PPD Pontian,
Semua dah lengkap.
Naik opis kejap...lepas tu gi makan...
Lepas tu... pergi pejabat pendidikan Pontian.

Sampai PPD Pontian,
Tepat jam 1.30...orang pejabat rehat.
So, ke masjid dulu lah...sebelah je pun.
Korek² beg, tak jumpa pulak make up remover...
Basahkan tisu....
Tonyoh la muka sampai takde kesan bedak lagi...
Dekat seplastik tisu habis nak hilangkan betul2 kesan bedak... adan uke!

Nak ploles sangat kan... susah nak ambik wudhu wei...
Silalah bawa make up remover ke mana sahaja..


Lepas tu..
Sampai PPD...
Rupanya, fail tu tak lengkap lagi...
- salinan MyCard penjaga
- salinan MyCard/MyKid murid
- salinan surat beranak
- salinan sijil nikah.
Semua pun takde...
So, balik ajelahh...
Esok la datang balik.

Balik tu, terus ke TMPoint Taman Tun Aminah...
Nak buat relocation Unifi ke rumah baru...
Tapi...kawasan Mama Yan tinggal tu takde Unifi...
Ada streamix aje...
Itupun 4 Mbps aje...hahaha...
Pasrah la....
So tadi daftar baru stremix kat untuk rumah baru.
Unifi takde coverage,
So tak boleh pindahkan
Unifi nanti kena request termination.

So esok kena selesaikan hal sekolah anak..
Pagi² dah kena keluarlah...
Kalau tak..nanti tak sempat pulak...
Ok..good luck mama yan.!


8 Comments

  1. blogger memang perlukan internet connection yg best kan hehe

    ReplyDelete
  2. Kesian, kena buat kerja du kali
    Patutnya pihak sekolah beritahu apa2 benda yang kena bawa untuk mengadap pegawai PPD.

    ReplyDelete
  3. moga di permudahkan semuanya ya...

    mama yan nanti rumahnya kat mana? pontian tu kampung kita tuh

    ReplyDelete
  4. JMR - betul tu. Kena la ada line yg bagus. Kalau tak mmg rosak mood tgk blog dok loading tak habis habis

    Wak WP - tu lah...alhamdulillah selesainurusan di PPD pontiang tadi

    Dana - nak pindah pekan nanas, area kampung sawah

    ReplyDelete
  5. tak singgah makan murtabak hamid ke?

    ingat kampung kita wak..

    ReplyDelete
  6. semoga proses perpindahan sek anak berjalan lancar.

    ReplyDelete
  7. PPD tu dekat dgn sek ren akak - STMI.
    Pontian tempat kg akak.

    Bagitau walaupun takde sape tanya..haha
    Excited bila org sebut Pontian.

    ReplyDelete
  8. Liputan Unifi tu terhad sangat.. Tempat Sha pun tak ada coverage..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...