I will follow youuu....

Wednesday, December 18, 2019

Officially Orang Pekan Nanas

Hari ni, 18/12/2019..
Officially Mama Yan & family dah berhijrah ke Pekan Nanas..
Malam tadi dah tidur rumah baru...
Alhamdulillah..
Tapi tak sempat nak buat bacaan Yasin malam tadi..
Lepas selesai pindah..
Bersihkan diri...lakasanakan kewajipan yang basic basic...
merangkak naik katil...
terus lelap.
betul2 penat dan tak larat...
Budak-budak yang tolong pindah pun lepak agaknya...
hahaha...

Pagi tadi...keluar rumah pukul 7.50.
Sampai Taman U pukul 9.30...
kalau macam ni hari hari...
Memang kena set up office baru kat Pekan Nanas la maknanya...

Alhamdulillah..
Budak kembar dah dapat tempat kat Tadika Islam Johor Pekan Nanas..
Lega kepala otak Mama Yan ni...
Next step, cari kelas tuisyen untuk abang dan adik mok..

Lepas settle kerja penting hari ni...
Mama Yan nak balik rumah Taman U kejap,
sebab belum sapu sampah..
Bila angkat semua perabot...
haaaa... barulah nampak segala sampah sarap, sawang mawangnya...
semalam tak sempat nak sapu..
dah lunyai...
tumit sakit...
lutut rasa longgar...
slowly la kita kemas.
Buku buku banyak yang Mama Yan tinggal je..
Tak larat nak angkut semua...
Ada juga yang nak let go je.

Semoga Allah permudahkan segala urusan kami hari ini..esok dan selamanya...Aminnn..

Wassalam


Pemandangan dari tingkap rumah pagi tadi.


12 comments:

norhidana said...

wahhhh cantiknya rumah baru mama yan, luas betul tuh...
mama yan kene keluar kul 6 lebih baru sampai taman u awal kot, yelah area sana jem dia dah lebih kurang kl jugak rasanya

Teringat dulu masa duduk skudai, kalau balik kampung isnin pagi subuh-subuh terus gerak balik skudai sampaila opis kul 7 lebih tapi kalau ada eksiden memang nangisla...

adianiez AIDA said...

wah.
alhamdulillah.
dekat dgn kampung mak mertua aida.
kampung api-api.
kat pekan nenas ni pun ada 2-3 org pakcik makcik asben.

Umi Nazrah said...

alhamdulillah tahniah, syukur. semoga dipermudahkan segala urusan sekeluarga ^_^

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Bestnyaaaa...
I love Pekan Nenas..
sbb dulu selalu lalu situ..
Enjoy yr new home Yan.

Sha Mohamed said...

Alhamdulillah.. Semoga semua urusan lancar..

Puan Hazel said...

Alhamdulillah, happy to hear that
Moga dipermudahkan segala urusan MY sekeluarga

OKje said...

Seronoknya pindah rumah baru Yan...Deko cantik cantik eh....
2 jam perjalanan tu.... penat jugak duk atas jalan hari hari

Warisan Petani said...

lawonye rumah baru
tahniah jadi orang pekan nanas.
Bolehlah ngadap nanas MD2 hari2

Sheila Arshad said...

yeayyyy rumah baru.
tp pindah rumah ni mmg penat lain macam... sebelum pindah, selepas pindah. bertabahlah

Ujie Othman said...

Alhamdulillah..dah selamat masuk rumah baru. Nampak luas laman..syok!

Joey said...

Seronok juga dapat tukar tempat duduk dan nikmati alam sekeliling yang baru.

Suria Amanda said...

ALHAMDULILLAH..selamat pindah dah ye..itu sure sebulan penat x hilang tu...

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular