Officially Orang Pekan Nanas

Hari ni, 18/12/2019..
Officially Mama Yan & family dah berhijrah ke Pekan Nanas..
Malam tadi dah tidur rumah baru...
Alhamdulillah..
Tapi tak sempat nak buat bacaan Yasin malam tadi..
Lepas selesai pindah..
Bersihkan diri...lakasanakan kewajipan yang basic basic...
merangkak naik katil...
terus lelap.
betul2 penat dan tak larat...
Budak-budak yang tolong pindah pun lepak agaknya...
hahaha...

Pagi tadi...keluar rumah pukul 7.50.
Sampai Taman U pukul 9.30...
kalau macam ni hari hari...
Memang kena set up office baru kat Pekan Nanas la maknanya...

Alhamdulillah..
Budak kembar dah dapat tempat kat Tadika Islam Johor Pekan Nanas..
Lega kepala otak Mama Yan ni...
Next step, cari kelas tuisyen untuk abang dan adik mok..

Lepas settle kerja penting hari ni...
Mama Yan nak balik rumah Taman U kejap,
sebab belum sapu sampah..
Bila angkat semua perabot...
haaaa... barulah nampak segala sampah sarap, sawang mawangnya...
semalam tak sempat nak sapu..
dah lunyai...
tumit sakit...
lutut rasa longgar...
slowly la kita kemas.
Buku buku banyak yang Mama Yan tinggal je..
Tak larat nak angkut semua...
Ada juga yang nak let go je.

Semoga Allah permudahkan segala urusan kami hari ini..esok dan selamanya...Aminnn..

Wassalam


Pemandangan dari tingkap rumah pagi tadi.


12 Comments

  1. wahhhh cantiknya rumah baru mama yan, luas betul tuh...
    mama yan kene keluar kul 6 lebih baru sampai taman u awal kot, yelah area sana jem dia dah lebih kurang kl jugak rasanya

    Teringat dulu masa duduk skudai, kalau balik kampung isnin pagi subuh-subuh terus gerak balik skudai sampaila opis kul 7 lebih tapi kalau ada eksiden memang nangisla...

    ReplyDelete
  2. wah.
    alhamdulillah.
    dekat dgn kampung mak mertua aida.
    kampung api-api.
    kat pekan nenas ni pun ada 2-3 org pakcik makcik asben.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah tahniah, syukur. semoga dipermudahkan segala urusan sekeluarga ^_^

    ReplyDelete
  4. Bestnyaaaa...
    I love Pekan Nenas..
    sbb dulu selalu lalu situ..
    Enjoy yr new home Yan.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. Semoga semua urusan lancar..

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah, happy to hear that
    Moga dipermudahkan segala urusan MY sekeluarga

    ReplyDelete
  7. Seronoknya pindah rumah baru Yan...Deko cantik cantik eh....
    2 jam perjalanan tu.... penat jugak duk atas jalan hari hari

    ReplyDelete
  8. lawonye rumah baru
    tahniah jadi orang pekan nanas.
    Bolehlah ngadap nanas MD2 hari2

    ReplyDelete
  9. yeayyyy rumah baru.
    tp pindah rumah ni mmg penat lain macam... sebelum pindah, selepas pindah. bertabahlah

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..dah selamat masuk rumah baru. Nampak luas laman..syok!

    ReplyDelete
  11. Seronok juga dapat tukar tempat duduk dan nikmati alam sekeliling yang baru.

    ReplyDelete
  12. ALHAMDULILLAH..selamat pindah dah ye..itu sure sebulan penat x hilang tu...

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...