Konvokesyen tadika

Semalam selesai la ambil gambar pakai jubah konvo budak budak tadika ni.
Asyik bertangguh tangguh...
Jadi juga akhirnya...
Tapi gambar belum siap la...
Ada gambar dari henpon cikgu aje.
Parents semua tak dibenarkan masuk.
Hantar anak je...

Kemain merah meletop bibir Cik Sarah mengalahkan mama dia. 
Cikgunya pakaikan lipstik...hahaha..
Masa MY ambik gambar tadika dulu,
Takde pun pakai pakai lipstik.

Singkatnya jubah. 
Dah la anak MY tu besar dan tinggi.
Mungkin gambar separuh badan je kot...

Masa MY ambil ijazah dulu,
Takde gambar pegang skroll dalam studio pun.
Cuma ada gambar atas pentasmasa ambil skrol je.
Itupun sebab dah ada dalam pakej.
Masa tu memang takde bajet nak ambil gambar studio.
Zaman susah...πŸ˜ͺ

Zaman sekarang,
Ambil sijil tadika pun siap ada order bunga bunga bagai.
Tapi, MY tak orderpun untuk Sarah dan Ucid,
Kadang kadang kena didik anak sikit,
Bukan semua benda orang ada, 
Kita kena ada...
Nampak yang wedok tu merajuk sikit,
Tapi...
Lepas ayah belanja malan kat old town white coffee...
Terus ok...

Settle la satu urusan.
Esok start PKP.
So hari ni settlekan yuran2 sekolah...
Chaiyokkk!!



 

10 Comments

  1. Anak wedok, hati mudah terasa. Tak macam anak lanang kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah...dasar wedok'an ye suka bunga bunga. Anak lanang sorang tu apa kisah, cuma dia komplen lapar sebab kat sekolah takde makan makan macam selalu...

      Delete
  2. Tahniah dah konvo tadika. Sekarang tadika pun ada konvo. Zaman dulu masuk u ada diploma baru berkonvo. Setuju tu kak, apa orang ada tak semestinya kita kena ada :)

    ReplyDelete
  3. Masa saya lagilah takdelah konvo. Apabila masuk universiti baru tahu ada konvo.

    ReplyDelete
  4. Singkat ke tak singkat ke, boy tetap encem! Tahniah!! Semoga terus sukses dan jadi insan yang berbakti pada masyarakat ;)

    ReplyDelete
  5. Skarang tadika pun ada convo bagai. Zaman kita tak ada. Haha Tahniah kids dah konvo.

    ReplyDelete
  6. wah, tahniahhhh !!! first convo :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah.. dah selamat graduate.. Tahniah..

    ReplyDelete
  8. amboiiii bila dikenakan lipstik terus bibir jd kylie jenner ya hehehe

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)