Segmen Pencarian Bloglist Syu Deris

Dah lama tak join segmen.
Jomlah kita join segmen pencarian blog list Syu Deris ni..
Alah..bukan susah pun...
Taruk banner dan back link ke entry segmen semula.. itu je...

Eh.. ada tambahan...
Kena cari ada berapa peribahasa kat dalam gambar di bawah ni..
Nyatakan ada berapa peribahasa dan tuliskan satu darinya. 
Rapi sebab tengah bosan ni kan dan MY suka sangat benda yang cari cari macam ni...
Ok jom cari...

Peribahasa yang terdapat dalam gambar ni: 
1. Hidung tinggi
2. Buah hati
3. Kaki bangku
4. Bagai anjing dengan kucing
5. Bagaikan katak di bawah tempurung
6. Bagai cendawan tumbuh selepas hujan
7. Sediakan payung sebelum hujan
8. Kalau melentur buluh, biar dari rebungnya
9. Kura- kura dalam perahu, pura-pura buat tak tahu
10. Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai

Itu je kot yang Mama Yan jumpa...
Ok.. jom! Hantar penyertaan.





 

8 Comments

  1. Selamat bersegmen MY. Tajam mata MY :)

    ReplyDelete
  2. wah! Bijaknya mama yan! In Shaa Allah akan menang nanti...

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen dan semoga berjaya tersenarai dalam bloglist Syu.

    ReplyDelete
  4. Salam Kak yan.Result dah keluar tau.Terima kasih sudi join bersegmen dengan Syu. Result boleh tengok dekat sini yer https://www.syuderis.com/2021/07/senarai-calon-terpilih-segmen-pencarian.html

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)