Keropok Tok Wan

Ye..
tengah PKP..
memang takde cerita lain selain dari anak...
filem atau drama,
makannnn...
takleh jalan jalan kan...

Keropok lekor ni MY beli kat warung tepi jalan kat Pengkalan Raja kat Pekan Nanas ni...
Sedapp...
Dah sejuk pun tak liat..
Masih lembut di dalam..

Mula mula dulu..
selalu beli yang dah bergoreng panas panas..
Sekali beli RM10...
Pastu suami tanya..
takde jual yg belum goreng ka?
Ada je jual yang frozen rupanya...hahaha...
So kami beli la lebih...
buat stok kat rumah..
Memang sesuai buat minum petang atau malam...

Kadang kadang MY celup dalam tepung Bistari sebelum goreng..
Kadang kadang,
basahkan, golek dalam bread crumb... 
mana cara pun sedap sebab keropok ni memang sedap...
Yang berdekatan..
Boleh la cari dan cuba nanti..
Tapi berapa kerat nau yang baca ni orang Pontian ek? hahahaha




 

10 Comments

  1. Anak-anak suka makan keropok begini. Sedap dibuat minum petang.

    ReplyDelete
  2. Keropok ni sedap makan lepas goreng panas2 gitu

    ReplyDelete
  3. Sedapnya Yan..
    Tros teringin nak buat (tapi guna megi). Nasi minyak versi yr MIL aritu Kak Sam dah cuba dah.. alhamdulillah my son suka sgt. Tq for sharing.

    ReplyDelete
  4. Alaaa.. tak boleh pergi Pontian. Pekan Nanas pun dah tak dapat pergi. Teringin nak makan kat kedai chinese cuisine yg MY cete tu

    ReplyDelete
  5. Keropok banyak ikan ni. Tengok pun dah terliur.

    Gambar last tu ingatkan meteor yang jatuh. 😂

    ReplyDelete
  6. menarik jugak tu celup tepung bestari atau bread crumb. Lagi rangup. Sedap makan keropok yang tak liat. Beli frozen, anytime boleh makan.

    ReplyDelete
  7. Kat sini pun banyak jual keropok frozen tapi banyak rasa tepung. Susah betol nak cari keropok frozen yang rasa ikan yang mewah macam kat kelantan dan ganu nu. Hehe kalau ada kat area sini bolehla order nanti.

    ReplyDelete
  8. NAMPAK SEDAP , BUAT KUDPAAN MAKAN DEPAN TV

    ReplyDelete
  9. Best makan waktu sarapan atau minum petang ini..

    ReplyDelete
  10. terasa mcm dah lama x mkn keropok lekor ni😆

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)