Masih wujud ke? Part 2

 
Kalau betul betul sekarang...
Memang kisah...
Tak berani kot nak makan kat gerai...
Kena saman karang...nayaaa...

Tapi sebelum PKP...
MY memang tak kisah makan di gerai...
Gerai medan selera boleh,
Gerai tepi jalan pun boleh,
Dengan syarat... bersih.

Mama Yan dan suami memang takde hal sangat bab makan ni...
Kami kalau pergi site...
Kalau dah lapar,
Jumpa mana mana gerai tepi jalan pun kami singgah je untuk isi perut,
Takde la nak pergi cari tempat tempat makan yang viral...
Masing masing malas...
Ikut mana yang sempat aje... 


roti canai
Ada sekali tu...
MY dan suami keluar awal pagi nak ke site Kluang,
Dalam perjalanan,
Kami singgah minum kat satu gerai kecil dalam kampung,
MY order roti canai sekeping,
Tapi roti canai dia kecik gila...
Hahaha...
Suami MY suruh order makanan lain...
Bini dia ni, mana cukup roti canai sekeping,
Ni lagi kecik to'et gitu...
3 kali suap sapan, suami Mama Yan cakap sambil tergelak gelak...
Ciss sangat mulut tu kannn...hahaha




 








10 Comments

  1. makan kat gerai la best, dah la murah sedap pula tu. yg penting kena tengok kebersihan gerai tu juga :)

    ReplyDelete
  2. Rindu nak makan kat gerai..sungguh.

    ReplyDelete
  3. kekadang tgk soalan camni, rasa nak bentes je si penanya tu. haha

    ReplyDelete
  4. aishmen.. lme rasa tak dok makan luar. :')

    ReplyDelete
  5. Apa punya soalan daaa..Hihi..setuju KakYan. Sekarang memang taklah kan. Tak kisah pun makan kat mana. Asalkan halal, bersih dan sedap. Kadang kedai viral pun ada juga tak sedapnya.

    ReplyDelete
  6. Zaman sekarang tak wujud la kalau Covid.. ahahahaha.. Kalau normal.. memang ramai je.. yang dah beranak pinak pun... Ada gerai sedap je... ehhh. ehhh.. comelnya roti canai tuu . Hahaha.. Memang tak cukup kalau sayaa

    ReplyDelete
  7. Okay je makan kat gerai.. lagi berbaloi dan sedap.. Cepatlah habis PKP, rindu pula nak makan di gerai..

    ReplyDelete
  8. hahahha... sblm.pandemik ok je mkn kt gerai lg pn murah kot...

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)