Drama Korea Cafe Minamdang

 Tajuk Drama : Cafe Minamdang

Genre : Comedy Ction Thriller

Penulis : Park Hye Jin

Pengarah : Go Jee-hyun

Pelakon : 

Seo In-guk sebagai Nam Han Joon

Oh Yeon-seo sebagai han Jae-hui

Kwak Si-yang sebagai Gong Soo-cheol

Kang Mi-na sebagai Nam Hye Joon

Kwon Soo-hyun sebagai Cha Do won



Cerita ni kelakar kelakar aje... tapi siri penyiasatan. menda Seo In guk berlakon macam terencat aje jadi tok bomoh handsome kononnya. Dulu Nam Han-joon ni seorang inspektor polis, tapi dalam satu kejadian dia telah dianiaya oleh sepasukan polis jahat dan pendakwa raya jahat atas tuduhan memalsukan bukti. lepas tu Nam Han Joon dipenjara. 

Lepas keluar penjara, dia dengan pegawai polis yang sama sama dianiaya dan adik dia bekas pegawai perisikan buka satu cafe. Cafe tu jual rupa barista dan waiter dia yang handsome. Lepas tu diorang buat servis tok bomoh dan tilik nasib. Padahal bukanlah tilik nasib sangat pun. Adik dia hack maklumat klien guna komputer.

Dalam pada tu, diorang siasat kembali siapa sebenarnya yang bunuh kawan dia yang sebenarnya. Adik kepada pendakwaraya yang kena bunuh tu, jadi pegawai kat kawasan diorang ni pulak. Jadi adik dia tu pun masih sibuk ganggu inspektor Nam tu, nak tanya kenapa ubah buktilah, apalah.

Tapi drama kan... Last last dapatla tahu siapa sebenarnya pembunuh bersiri yang sebenarnya. cerita biasa biasa je..tak best mana pun. Takat nak jual rupa Seo In-guk ajelah kot. hahaha




2 Comments

  1. pun lama dah dok dlm my list... xtgk2 lagi

    ReplyDelete
  2. tak pernah nengok lagi ni ... dana ni kalau layan drama korea pun nengok pelakon, kalau tak memuaskan hati tak layan... kita layan yg ada pelakon yg kita minat je

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)