Tuesday, July 9, 2019

Tentang KRT

Skrol FB dalam sehari dua ni...
Kisah-kisah perceraian, keganasan dan konflik rumahtangga...
Bila kisah macam kat bawah ni melintas...
Cepat cepat mohon Allah jauhkan...


Bila dah berpisah...
Dijaja pula kekurangan dan keaiban bekas pasangan...
Semoga semuanya berakhir dengan baik baik aje


Ni tak tau terjadi kat negara mana...
Tak baca pun...
Malas la nak baca berita berita macam ni...



Yang ni pula...terjadi di negara China.
Suami asyik main golf, potong alat sulit suami..
Takde kena mengena tau...

Mama Yan pernah satu ketika dulu..
Suami Mama Yan asyik main golf je..
Banyak lah perkara yang tertangguh dan terabai.
Tiap tiap malam,
Mama Yan pergi kat set golf dia...
Halau set golf tu,
Berdoa depan set golf supaya suami MY benci dengan set golf tu,
Doa supaya set golf tu tak dapat perform bila digunakan, 
Doa supaya set golf tu dimiliki orang lain.
Tak cukup dengan set golf, dengan kasut main golf sekali Mama Yan doakan

Mula mula...masa tengah main golf kena kejar anjing entah datang dari mana...
Dia acah acah anjing tu balik,
Entah macam mana dia buat...kayu golf dia patah sebatang.

Yang keduanya...tengah tengah pukul bola...
Bola dia jatuh bawah pokok. 
Hayun hayun...kena akar pokok.
Padahal dia kata sebelum tu macam tak perasan lak ada banir akar kayu kat situ...
Patah lagi sebatang.

Yang ketiganya...bola golf dia banyak sangat hilang.
Sampai lama lama dia terfikir...
Ada sesuatu yang nak disampaikan dengan kejadian berturut turut masa dia main golf...

Tak lama lepas tu...
Ada kawan dia yang beria-ia benar nak pinjam set golf dia tu...
Lepas dah pinjam...
Terus memunya...
Tolak payment kerja je...
Mama Yan sikit punya bersyukur masa tu...

Akhirnya...berambus juga set golf tu dari rumah...
Benda boleh buat pakai doa je...
Buat apa sampai nak potong potong....ye dak?

Oh ye...Mama Yan bukan anti sukan golf..
Bukan tak boleh main golf...
Tp belum masanya...

















Ha..yang ni kat KL je.
Dey appa da...
Sikit sikit penampar...
Sikit sikit penampar...
Umur dah 41 tahun dah kot...
Ingatkan pasangan sebaya Alip Ajis dengan Beyya..
Semoga semuanya baik baik aje lah....

Yang membaca, yang terbaca, yang menulis,
Kisah mereka yang ditulis...
Semoga ada hikmah di sebaliknya...
Semoga awak, saya, dan kita semua bahagia...Aminnn

5 comments:

Aiman said...

makin pelik manusia sekarang. jaga la aib pasangan masing-masing kan. semoga dihindari jauh2 la

followed #241

Farah Dinah Hassan said...

seramnyaaa tajuk2 akhbar

dear anies said...

tak tahu nak cakap dengan alam perkahwinan sekarang... tp sy percaya kalau dari awal perkahwinan 'tiada keberkatan' maka akan muncullah masalah2 seperti ini

Sha Mohamed said...

Allah.. Ganas-ganas betul berita berkaitan dengan rumah tangga ini.. Tapi saya sokong statement Anis tu.. Keberkatan dan Redha orang tua sangat penting..

Sunah Sakura said...

hahaha adoi laaa terhibur saya baca kes golf suami kak yan tu 🤣🤣🤣

Klik! Klik!

Post Terhangat