Thursday, December 5, 2019

Main badminton pulak

Punyalah nak anak ada aktiviti...
Bawak main badminton pulak malam tadi...
Pukul 8...pukul 9...court penuh..
Pukul 10 ada la kosong.
So, tempah la 1 jam.
Kami main kat Daiman Sri skudai Sports Centre


Haa...kat bawah ni ada peraturan kat gelanggan badminton ye..
Baca dulu...
Dan hormati peraturan ya..


Gambar bawah ni ,
Ayah tengah coach anak anak main...
Mama? Duduk awal...
Rasa macam tak cukup nafas pun ada...
Rasa lutut nak cair pun ada...
Hahaha...nampak sangat tak pernah bersukan.
Masa mula² Mama Yan lawan suami..
Anak² main berdua...
Lepas tu MY tak larat dah...
Ayah diorang je main dengan anak²


Besar juga la dewan badmintan kat sini...
Ada 18 court.
Kami la yang ke 18 tu...
Nampak...
Sampai ke hujung penuh courtnya...
Kena tempah awal²..
Kalau tak memang tak dapat court la...


Kalaulah boleh maintain main badminton macam ni...
Bestnya...
Tapi tu lahh...
Banyak sangat tapinya...
Sebab tu sampai ke sudah tak bersenam
Betul tak...?

9 comments:

norhidana said...

luas betul tu court badminton tu, rasa seronok bila penuh dan ramai-ramai gitu

bila dah lama tak melompat-lompat, senaman yang agak agresif memang terasa penat, kadang main badminton suka-suka dengan adik depan rumah pun rasa semput

Sunah Sakura said...

nasib baik bukan yang ke-19...ehhhh

Puan Hazel said...


Takpe, pelan-pelan kayuh. Semangat dah ada tu :D

Umi Nazrah said...

alhamdulillah best layan anak2 time cuti sekolah ni ^_^

Warisan Petani said...

Ada 18 court
Kalau 19 memang tak jadi main

Ujie Othman said...

Besar tempatnya...seronok ramai2 main. Jadi bersemangat.

Suria Amanda said...

Menarik ni..main dalam court takde angin kan..kami selalu main kat tepi rumah..sekali bila datang angin terbang shuttle naik ke atap..hahaha

Sha Mohamed said...

Wah.. penuh sesaja ye.. Bagus juga buat aktiviti macam nie kan mama yan..

nona sani said...

Saya suka main badminton jugakkkk...
Mmg kena book awal..lagi kalau belah malamm.hihi

Klik! Klik!

Post Terhangat