Eziclean Toilet and Floor Cleaner

Jumpa pula gambar zaman Mama Yan aktif menjual Barang Hai-O di Facebook dulu-dulu.
Basuh pinggan ambil gambar,
basuh kasut  ambil gambar,
Basuh periuk ambil gambar.
Tu bab baru basuh...
Belum bab minum la, cuci muka la, sapu itu ini la, semua nak diambil gambar..
Ye la.. Hai-O Marketing tu kan produknya banyak..
Memang banyakla gambar gambar untuk testimoni produk.
Suami pula naik rimas dengan bini yang tak berenggang dengan handphone,
sikit sikit ambil gambar,
Asyik asyik ambil gambar,
Hari hari mesti muat naik gambar di Facebook,
Pegang produk.
Kahkahkah...


Ni sebenarnya Floor & Toilet cleaner,
tapi Mama Yan gunakannya untuk cuci pelbagai benda kat rumah ni,
periuk, kuali, cermin, sudu garpu, lantai tu dah tentu dah...
Walaupun dah tak jual,
Tapi MY masih ahli SHOM ni,
Masih lagi menggunakan Eziclean ni,
sampai la sekarang.
Memang kena sentiasa ada kat rumah.

Ha.. kan bersih bersinar tu..
hahaha...
Kalau sental hari hari setiap kali lepas guna mungkin tak sempat berkerak kot.
Tapikan,
kadang kadang kita ni nak cepat.
Tu yang cuci bahagian dalam je.
Bahagian luar periuk tu,
Bila ada masa free,
Baru la bersihkan.
Macam tu juga dengan dapur masak.
Lap hari hari pun, tetap berkerak juga.
Jadi bila bila terluang akan guna pencuci Eziclean ni dan sental guna berus dawai,
baru la boleh bersih.

MY tak berapa suka pencuci berbau bunga bungaan sangat.
Sebab tu lah MY setia pada Eziclean ni dah hampir sepuluh tahun.
Suami tak bagi galakan menjual takpe, 
Yang penting dia bagi membeli..hahaha








 

9 Comments

  1. Biasalah kalau kita bisnes mmg cmtu kan... utk marketing katakan... dlu sy aktif jual shaklee... tiap hari tiap masa kena update fb

    ReplyDelete
  2. ok la tu, beli utk kegunaan sendiri

    ReplyDelete
  3. barang kalau mmg berkesan dan bagus, kita akan repeat guna kan..

    ReplyDelete
  4. tak menjual tapi tetap beli utk kegunaan sendiri.

    ReplyDelete
  5. sy pernah masuk MLM tp separuh jalan. skrg ni cuma beli terus d supermarket atau shopee je.

    ReplyDelete
  6. Lama tu MY setia jadi penggunanya 10 tahun. ;)

    ReplyDelete
  7. Beli untuk kegunaan sendiri puas hati..

    ReplyDelete

Terima kasih, jap lagi MY approve ya :-)