Cendol Mahabah Benut




Setiap kali lalu time pergi site surau kat Benut,
Kawasan gerai ni mesti kereta penuh kiri kanan macam ada jemputan kenduri kahwin...
Tak tahan nak tahu...
Kami singgah juga last week. 
Sehari sebelum bulan puasa tu...
Nak tahu juga apa yang menarik sangat...
Oohh.... 
Kat kawasan tu ada beberapa buah gerai...
Tiap gerai ada jual makanan dan minuman yang berbeza beza...
Ada gerai ayam gunting, ada gerai sate, ada gerai cendol macam yang kami singgah ni...
Ada budak budak main live band juga...
Meriah...
Tapiii...
Elok je abc dan cendol kami sampai...
Hujan lebat mencurah curah sampai kena tempias...
Suami juga order laksa penang dan mi rebus...
Malas nak ambil gambar.. 
Hujan hujan lapar...
Ngap terus...
Sedap kemain pulak tu mi rebus dan laksanya...
Nak repeat lagi.. tapi esoknya tu dah start puasa...
So lepas raya la kita ngeteh le sana..
Tapiii...
Surau kat Benut tu dah nak siap. 
Takkan nak gi Benut semata mata nak repeat laksa penang dan mi rebus aje?

Antara cendol dan ABC... mana satu pilihan anda?








 

18 Comments

  1. kalau jemu mkn abc... order cendol... jagung susu pun sedappp... hahaha

    ReplyDelete
  2. antara cendol dan abc, sy pilih cendol.. tapi tengok gbr ABC kat atas, rasa macam nak belot pulak

    ReplyDelete
  3. Uiiisssshhhhh...
    Silap pulak tengok entri ni siang2 hari. hehehe menguji keimanan sungguh.

    Selamat berpuasa. Semoga Allah permudahkan segala urusan sepanjang Ramadhan ini. Amiinn.

    ReplyDelete
  4. dua-dua jadi pilihan antara cendol dan abc hehehhe...
    aritu adik- adik ada dengan emak pergi makan sini, sebab dia kata mee rebus sedap.. bila lah nak dapat pergi sana agaknya

    ReplyDelete
  5. Dua dua pilihan sayaaaa hehehehe, sebab dua dua sedapppp.

    ReplyDelete
  6. Suka ABC...tp x suka letak cendol hijua2 tu...hehehe

    ReplyDelete
  7. wow sedapnya kak. boleh try pegi nt :)

    ReplyDelete
  8. Nasib baik bukak lepas maghrib. Haha I olls pilih ABC over cendol. Sedapnya pekena laksa penang tu kak. Benut yek.. ada masa nak ajak laki pergi laa Haha

    ReplyDelete
  9. Belah mane ni tak perasan plak sebab selalu lalu kalau balik kampung

    ReplyDelete
  10. kalau dah cendol tu sedap memandu berkm2 pun abe kie sanggup..

    ReplyDelete
  11. sedapnya pekena cendol di musim panas ni. eh, lupa posa jgn nak mengada.. nak makan cendol masa malam je la

    ReplyDelete
  12. Sedapnya ABC tu. Dapat pulak laksa dan mi rebus yang kena dengan selera kan. Saya suka dua dua..tak tahu nak pilih cendol ke abc sebab dua dua sedap.

    ReplyDelete
  13. tak dapat nak buat pilihan sebab dua dua sedap..

    ReplyDelete
  14. menggoda betul cendolnya..kak yan ^_^

    ReplyDelete
  15. Sedapnyaaa. Habis pantang boleh makan bt hilang ketagih heheh

    ReplyDelete
  16. saya suka dua2..kat sarawak ABC memang pilihan sebab dari kecik, tu menu wajib masa buka puasa..bila da duduk semenanjung, berkenalan dengan cendol pulak...

    ReplyDelete
  17. terliur tgk ada biskut oreo tu

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)