Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak

Salam Ramadan kepada semua pembaca blog aziankhalil.com,
Busy beberapa hari ni...
Tak sempat nak blogwalking dan menulis entry baru.

Alhamdulillah dengan keizinan - Nya,
Dapat kita selesaikan ibadah puasa kita di hari pertama ini...
Untuk hari pertama ni,
Belum lagi ke bazar Ramadan,
Masih ada mood memasak.

Untuk hari pertama ni Mama Yan masak roti jala dan kari ayam

Dua dua dapur onz nak bagi cepat,
Last² tak sempat gulung,
Pakai satu tungku aje lepas tu.


Buat sikit aje...
Tak sampai sekilo pun.. 
Terlebih perwarna kuning pulak.
Cukupla sebab ada masak nasi juga.

Kari ayam kampung kacuk yang telah disembelih hujung minggu lepas.

Makanan yang dah siap tak sempat nak placing cantik cantik...
Bateri handphone habis pula...
Lupa nak cas

Sempena bulan Ramadan ini...
Saya memohon maaf andai ada tulisan salam blog ini ataupun komen yang saya tinggalkan menyakitkan hati siapa siapa..
Kepada stalker..
Bukan stalker la... kepada silent reader saya mohon maaf juga atas segala kesalahan saya...

Semoga Ramadan ini memberi seribu rahmat kepada kita semua...
Aminnn

 

23 Comments

  1. Aamiin aamiin ya rabbal alamin.
    Selamat menjalani ibadah puasa kak yan dan keluarga :)

    ReplyDelete
  2. Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak untuk akak sekeluarga.. Semoga di bulan yang mulia ini, segala ibadah kita akan diterima oleh Allah dan dapat menampung bekalan kita untuk akhirat nanti, Insha Allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa shikin..mudah mudahan ...Aminn

      Delete
  3. Alhamdulillah... rajin menjala kakyan. Sedap masak sendiri. Selamat berpuasa kakyan. Maaf juga jika ada salah silap 😊

    ReplyDelete
  4. selamat berpuasa MY, aduh rajinnya MY...
    dana ni kalau hari keje tak dan nak masak kuih sangat, insyallah niat ada jugak nak buat roti jala ni... teringin pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johor kan cuti awal Ramadan, sempat la nak menebar jala

      Delete
  5. Salam Ramadhan yan... wah ni rajin ni... kat rumah k ret time rajin,hujung minggu je la hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami di Johor cuti awal Ramadan..kalau tak cuti memang tak sempat

      Delete
  6. sedapnya roti jala cicah kari ayam... hari ni menu apa pulak MY?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari ni anak nak fries dengan nugget...layannn

      Delete
  7. Selamat berpuasa.
    Moga dipermudahkan segala urusan amal ibadah di bulan mulia ini.

    ReplyDelete
  8. Selamat menjalani ibadah puasa pada kali ini

    ReplyDelete
  9. Bestnya stove Yan tu. Unik bentuk dia. Kak Sam pun ingin memohon ampun maaf kalau ada penulisan di blog yg tidak menyenangkan.

    ReplyDelete
  10. salam ramadhan..sedap tu roti jala

    ReplyDelete
  11. Salam Ramadhan MY.
    Bagus juga update makanan ni sebab tak de idea nak buat apa. Naura baru ok dan hari ni baru nak beli barang keperluan memasak n nk masak.

    ReplyDelete
  12. Sedapnyaaaa.. rugi thn ni tak boleh puasa sebulan huhu

    ReplyDelete
  13. Selamat berpuasa buat mama yan sekeluarga ☺️

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)