Kerongsang lagi

Beli lagi dan lagi...
MY beli 10 biji je...
Harga RM11...
Kat booth kat Angsana..
Benda ni beli seguni pun, lama lama nanti tinggal sebiji dua aje.
Entah ke mana ghaibnya taktau.

Kali ni beli pattern yang takde berlian berlian, takde manik manik, batu ke, kristal ke hapa semua takde...
Sebab baru pakai sekali...
Dah ada batu yang luruh...
Lepas tu bila kita gam semula..
Warna batu tu macam kelam terus...
Pakai pun terus rasa buruk walaupun yang sebenarnya diri ini tidak lawa pun...hehehe

Nanti la kalau MY dah kaya raya sampai duit tak tahu nak sumbat kat mana...
Kita beli je kerongsang emas 916.
Baru la tak hilang agaknya...


 

19 Comments

  1. hahaha samalah kita...geram betul kalau baru pakai dah tanggal... last2 sy pun cari yg x de batu2 ni... kecuali kalau beli brooch besar

    ReplyDelete
  2. Saya dah tak membeli keronsong dah. Jenis pakai shawl yang guna jarum je senang. kalau beli keronsong bagus beli yg macam ni. batu luruh jadi kurang cantik pulak. Comel comel pulk tengok keronsang ni.

    ReplyDelete
  3. kami memang dari dulu beli kerongsang memang cari yg xde manik, takde pemata, cari yg besi penuh. senang. xde nak luruh2 matanya.

    Sama la kita. beli byk tinggal sikit. biasa tertinggal kat tudung2 yg dah pakai. bila kemas tudung semua bru jumpa berlambak2

    ReplyDelete
  4. hahahaa saya beli keronsang dekat shopee, borong berpapan sebab beli sikit2 nanti asyik hilang

    ReplyDelete
  5. Sama macam PC, dulu suka beli kerongsang comel tapi ada batulah apalah...lama-lama bila asyik batunya tercabut je, malas dah nak beli yang ada batu-batunya tu. Beli yang biasa je. Pakai sampai pinnya copot.

    ReplyDelete
  6. hehehehe kira oklah ada jugak anak dara boleh kongsi, kita ni pakai sorang pun hilang jugak... kalau kat sini rm10 dapat 11 kerongsang hehehhe

    ReplyDelete
  7. kerongsang dan anak tudung .. beli la byk mana pun.. akan ghaib haha

    ReplyDelete
  8. Memang tak payah la berbatu-batu ni kan, dah beli yang mahal konon takmo batu tanggal. Hmm..tanggal jugak. Dah hodoh rupa brooch tu.

    ReplyDelete
  9. kite pun selalu je hilang sis hehe.. pastu sejak ada kedai eco ni beli situ je.. hilang pun takpe ahhaha

    ReplyDelete
  10. Memang misteri camne boleh hilang. Beli lah banyak kali mcmtu jugak hilang 🤣🤣🤣 geram sgt borong kt shopee haritu byk2.

    ReplyDelete
  11. Kan..dah lekat lain jadi tak cantik pulak.. Tapi tak pe la beli yang murah2 gini sebab boleh selalu tukar2 beli yang lain.tak la boring.Eceh!!padahal tak jaga betul2..hahahah

    ReplyDelete
  12. Belilah banyak mana pun MY, bila nak guna je tetiba hilang. Pandai betul depa main silap mata :D

    ReplyDelete
  13. haha dulu saya pun peminat brooch ni, skrg dah tak pakai. beli byk mana pun tetap sering hilang. taktau mana

    ReplyDelete
  14. semua puan-puan, adik kakak..yg di atas mengalami perkara yg sama hahaa..saya juaaa terjebak kak yan ^_^

    ReplyDelete
  15. Mahai aiihh keronsong emas 916.pastu confirm tak hilang dah hehehe

    ReplyDelete
  16. mama suka design yg simple2 aje.
    ramadhan kareem buat yan sekeluarga semoga ramadhan kali ini terbaik buat kita

    ReplyDelete
  17. heran kan. beli banyak nanti lastly tinggal 1-2 biji then tambah lagi. then ghaib lagi.

    ReplyDelete
  18. Keronsang mcm ni tak ada batu nk terkeluar bagai. Memang hairan nanti hilang 🤣

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)