Minyak Wangi Far Away Avon

Masa Mama Yan student dulu...
Teringin sangat nak beli dan guna minyak wangi Far Away ni...
Suka sangat bau dia...
Tapi masa tu kan student lagi... mana ada duit...
Maka beli la yang saiz purse aje... 
Pakai kemain jimat jimat lagi...
Kalau yang botol besar tu memang mampu tengok aje lahhh...

Bila dah bekerja, 
Mama Yan sangat sibuk dengan kerja dan struggle menguruskan kehidupan berkeluarga yang baru bermula...
Memang tak sempat nak cara pasal minyak wangi ke... skin care ke... body losyen ke... 
tudung pun pakai tudung serlung dengan awning berkedutnya... sandal lusuh...  
Aksesori masa tu hanyalah ubat gigi, sabun mandi, pencuci muka dan sikat rambut aje. 
Teruk betul masa tu... 
sabar aje lah suami MY tengok bini dia comot dan busuk agaknya ...hahaha

Bila dah agak stabil... baru la Mama Yan berpeluang memiliki minyak wangi idaman MY... 
sekarang orang dah pakai Bath & Body Work, Victoria Secret, Dior semua...
tapi takpe lah... Mama Yan beli apa yang MY teringin nak miliki satu ketika dulu...

Mujurlah masih wujud lagi walaupun dah berpuluh tahun di pasaran. 
Kalau tak kempunan la Mama Yan




Mama Yan tengok Far Awy ni pun dah ada beberapa variasi lain...
Tapi ni harganya RM10? Biar betul? Hahaha...


13 Comments

  1. Oh pernah tengok. Rupanya namanya Far Away.

    ReplyDelete
  2. selalu nampak perfume ni dalam katalog avon tapi tak pernah pulak teringin nak guna sebab suka dengan echanteur masa tu. tapi happy untuk kakyan dapat beli yang diidamkan hehe

    ReplyDelete
  3. jika yg murah di shopee tu bkn yg ori...

    ReplyDelete
  4. Satu jew minyak wangi avon yang kita paling suka....TODAY! Memang tak beli yang lain kalau jenama AVON.

    ReplyDelete
  5. Cida suka borong perfume butterfly. sebab en suami suka baunya.

    ReplyDelete
  6. Far away ni salah satu perfume popular avon kan. Biar betul RM10 je tu kat shopee.

    ReplyDelete
  7. bahaya shopee ni, kalau murah mmg bukan ori la haha

    ReplyDelete
  8. wah da lama sgt xbeli barang kat avon ...

    ReplyDelete
  9. Dulu peminat tegar perfume Avon hehe.

    ReplyDelete

terima kasih, sila komen lagi :-)