Showing posts with the label masakan dagingShow all
Resipi Daging Masak Pedas
Pin it

Mama Yan memang malas sikit nak masak daging sebab ambil masa yang lama... Tapi makan suka aje... Hehehe... Padahal kat rumah ada aje periuk tekanan Noxxa tu,  Tak lama pun kalau guna periuk tekanan tu. Tapi kan.. sebab utamanya tu.. Malas...hahaha... Ni ada daging korban sikit... So kita masak la …

Read more
Resipi Rendang Daging
Pin it

Ni buat rendang ni khas untuk buat bekalan berkelah ke Pantai Air Papan minggu lepas. Buat sekilo daging aje.    Rendang daging ni, Kat rumah mentua resipinya ada sikit berbeza daripada yang telah MY pelajari dari mak MY di Raub. Tapi bahan dan konsep asasnya masih sama... beza sikit sikit aje. M…

Read more
MY Masak Rendang Daging Senang
Pin it

Semangat betul menghapdet blog dalam seminggu ni... Berderet entry on schedule post. Entah kenapa tiba tiba urat rajin terlebih timbul... hahaha.. Rajin la sangat.. Sebenarnya ni tulis masa cuti sekolah seminggu tu.. So MY tak terkejar kejar dengan kelas kat whatsapp, google meet, whatsapp call, Ho…

Read more
Resipi daging kicap bawang putih
Pin it

Sebenarnya jarang jarang masak daging kat rumah ni.. Mama ayah je yang makan daging.. Anak anak tak makan daging... Malas masak makanan yang takde sambutan ni.. Lagi satu masalah daging ni... Lambat sangat nak empuk. Nak masak guna pressure cooker, sikit sangat pulak. Kadang kadang Mama Yan rebus s…

Read more