Showing posts with the label tipsShow all
Persediaan lelaki sebelum kahwin
Pin it

Saja nak share kat blog ni. Setuju juga dengan apa yang penulis ni tulis di twitter beliau. Tapi rezeki setiap orang tak sama... Dan ye.. Memang tak sama langsung dengan permulaan hidup berkeluarga Mama Yan. Barang dalam rumah MY dulu, beli secara ansuran dan beransur ansur. Mula mula beli peti sej…

Read more
Cili kisar frozen
Pin it

Setelah membaca banyak komen komen dalam entry cili kisar MY, Ramai yang kisar guna minyak masak sebagai ganti air. Jadi, MY pun tiru la.. Masa kisar tu tak taruk air, Tapi taruk minyak masak. Lepas tu, MY masukkan dalam bekas jeli untuk bekukan. Yang ni MY nampak di TIk Tok, Bila nak guna, Letakka…

Read more
Stok cili kering
Pin it

Selama ni kehidupan Mama Yan memang mudah sebab ada kakak ipar yang tolong jaga anak anak dan buat kerja rumah, Tapi lepas mak mentua Mama Yan sakit, Kakak Ipar MY dah balik kampung jaga mak dia.. Huhuhu jugak la.. Ni mujur masih PDPR.. Kalau dah mula sekolah nanti, confirm kelam kabut dan struggle…

Read more
Jangan salah memilih
Pin it

Paling paling tak suka dengan lelaki yang tak jujur ni... Berdoa je la selalu supaya lelaki lelaki terdekat dalam hidup kita bersikap jujur dan bersederhana... Kalau macam ni kan... Dah kahwin... Takkan nak minta cerai pulak... Bila nak beli rumah,  Declare hutang piutang semua... Jangan kata nak b…

Read more

Tips menasihat anak atau pasangan yang degil 1. Semasa anak atau pasangan kita sedang tidur inilah waktu yang paling sesuai terutamanya di waktu dua pertiga malam, kerana fikiran bawah sedarnya (subconsciu s mind) adalah paling optimum ketika ini. Yang tidur hanyalah conscious mind (minda sedar).…

Read more