I will follow youuu....

Monday, July 13, 2020

Kemalangan kereta

Langsung dari tempat kejadian...
Kereta MY kena langgar...
Balik dari pejabat pos hantar hadiah segmen blog list PKPP dan barang customer Mary Kay ...
Otw nak balik, 
Dekat simpang empat,
MY berada di jalan terus...
Kereta budak tu tak berhenti kat garisan putih..
Berdentum la...
Berpusing la Mama Yan satu kali...
Menggigil jap
Dah la hujan lebat nih...

Edited::
Mama Yan call suami terus.
Sebab rasa macam blank.
Tak tahu nak buat apa dan ke mana..
Terfikir nak balik rumah tidur dulu pun ada...

Kereta takde kerosakan enjin..
Alhamdulillah...
Cuma skirting belakang pecah, pintu dan skirting sebelah kiri jahanam...
Itu saja..
Mama Yan pula...
Takde kecederaan fizikal...
Cuma masa mandi semalam baru perasan ada lebam lebam rupanya...

Kalaulah semalam yang langgar MY tu 4wd macam Triton, Hilux, Ranger tu...
Memang arwah la kot.
Proton Saga aje dah berpusing dibuatnya..

Patutla kita disarankan selalu bermaafan...
Kerana sesungguhnya ajal dan maut itu tidak ada pembayangnya...
Habis la kereta kesayangan Mama Yan...
Belum sebulan habis bayar



Melintang la pula gambar kereta budak yang langgar tu

19 comments:

Diana Rashid said...

Sorang je ke masa tu? teruk tu.. tak pe.. Nak dapat rezeki lain lepas ni kot.. InsyaAllah..

AzianKhalil said...

Diana Rashid > sorang aje. Hari hujan malas nak bawa anak. Insyaallah... Nak dapat projek baru agaknya...

Warisan Petani said...

Yang penting orangnya selamat.

Misya said...

Allahuakbar nasib bek kak Azian selamat. Moga dipermudahkan segala urusan.

norhidana said...

nasibla My takde apa, tapi tulah dalam gigil boleh drive lagi sampai ke balai...

Puan Hazel said...

Alhamdulillah MY selamat. Pernah juga, accident akibat kecuaian driver lain. Sampai sekarang trauma :(

Shikin Razali said...

Allahu Akbar... Alhamdulillah akak selamat.. Semoga akak sabar dan tabah dalam menghadapi dugaan ini.. Insha Allah, akan ada pengganti lebih baik daripada sekarang, dan semuanya ada maksud yang tersirat di sebalik kejadian ini.. yang penting akak selamat...

Cik Suerin said...

Ya Allah....syukur la MY selamat. InshaAllah rezeki baru bakal menjelma untuk MY sekeluarga 🤲🏻✨

Ujie Othman said...

Inna lillah...agak teruk jugak tu.
Alhamdulillah Yan takde apa2, itu yg penting.
Semoga Allah permudahkan urusan Yan.

ZaridaIshak said...

Allahu... Alhamdulillah mama yan sihat yer

Shida Radzuan said...

ALhamdulillah azian xde pape..take care azian, berehat ye..

Sha Mohamed said...

Allah.. Mujur Allah masih melindungi mama yang..
Take care mama yan.. semoga dipermudahkan urusan..

ataicha said...

hmm semoga dipermudahkan segala urusan...

Cikgu Badar said...

semoga dipermudahkan

ray said...

Ya Allah. Alhamdulillah, akak okay and xde pape.
May Allah ease everything for you akak.

Cik TK said...

Nasib baik akak okay.. Moga semuanya dipermudahkan...

NA said...

Harap kereta itu dah dibaiki.
Alhamdulillah tiada kecederaan serious.

ShirVen said...

alhamadulilah mama yan takda apa2. kita berhati2 orang lak cuai. betul kata org malang tak berbau

Tiara Sapphire said...

syukur selamat. semoga dipermudahkan segala urusan :)

Klik! Klik!

Anugerah Entry Popular