Kemalangan kereta

Langsung dari tempat kejadian...
Kereta MY kena langgar...
Balik dari pejabat pos hantar hadiah segmen blog list PKPP dan barang customer Mary Kay ...
Otw nak balik, 
Dekat simpang empat,
MY berada di jalan terus...
Kereta budak tu tak berhenti kat garisan putih..
Berdentum la...
Berpusing la Mama Yan satu kali...
Menggigil jap
Dah la hujan lebat nih...

Edited::
Mama Yan call suami terus.
Sebab rasa macam blank.
Tak tahu nak buat apa dan ke mana..
Terfikir nak balik rumah tidur dulu pun ada...

Kereta takde kerosakan enjin..
Alhamdulillah...
Cuma skirting belakang pecah, pintu dan skirting sebelah kiri jahanam...
Itu saja..
Mama Yan pula...
Takde kecederaan fizikal...
Cuma masa mandi semalam baru perasan ada lebam lebam rupanya...

Kalaulah semalam yang langgar MY tu 4wd macam Triton, Hilux, Ranger tu...
Memang arwah la kot.
Proton Saga aje dah berpusing dibuatnya..

Patutla kita disarankan selalu bermaafan...
Kerana sesungguhnya ajal dan maut itu tidak ada pembayangnya...
Habis la kereta kesayangan Mama Yan...
Belum sebulan habis bayar



Melintang la pula gambar kereta budak yang langgar tu

20 Comments

  1. Sorang je ke masa tu? teruk tu.. tak pe.. Nak dapat rezeki lain lepas ni kot.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  2. Diana Rashid > sorang aje. Hari hujan malas nak bawa anak. Insyaallah... Nak dapat projek baru agaknya...

    ReplyDelete
  3. Allahuakbar nasib bek kak Azian selamat. Moga dipermudahkan segala urusan.

    ReplyDelete
  4. nasibla My takde apa, tapi tulah dalam gigil boleh drive lagi sampai ke balai...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah MY selamat. Pernah juga, accident akibat kecuaian driver lain. Sampai sekarang trauma :(

    ReplyDelete
  6. Allahu Akbar... Alhamdulillah akak selamat.. Semoga akak sabar dan tabah dalam menghadapi dugaan ini.. Insha Allah, akan ada pengganti lebih baik daripada sekarang, dan semuanya ada maksud yang tersirat di sebalik kejadian ini.. yang penting akak selamat...

    ReplyDelete
  7. Ya Allah....syukur la MY selamat. InshaAllah rezeki baru bakal menjelma untuk MY sekeluarga 🤲🏻✨

    ReplyDelete
  8. Inna lillah...agak teruk jugak tu.
    Alhamdulillah Yan takde apa2, itu yg penting.
    Semoga Allah permudahkan urusan Yan.

    ReplyDelete
  9. Allahu... Alhamdulillah mama yan sihat yer

    ReplyDelete
  10. ALhamdulillah azian xde pape..take care azian, berehat ye..

    ReplyDelete
  11. Allah.. Mujur Allah masih melindungi mama yang..
    Take care mama yan.. semoga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  12. hmm semoga dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
  13. Ya Allah. Alhamdulillah, akak okay and xde pape.
    May Allah ease everything for you akak.

    ReplyDelete
  14. Nasib baik akak okay.. Moga semuanya dipermudahkan...

    ReplyDelete
  15. Harap kereta itu dah dibaiki.
    Alhamdulillah tiada kecederaan serious.

    ReplyDelete
  16. alhamadulilah mama yan takda apa2. kita berhati2 orang lak cuai. betul kata org malang tak berbau

    ReplyDelete
  17. syukur selamat. semoga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...