Popia mini serunding ayam

Pagi kelmarin...lepas anak anak pergi sekolah...
Sempat la menggulung popia mini untuk raya haji nanti...
Dah gulung2, masuk dalam peti tempat beku...
Nanti lagi beberapa hati nak raya...
Barulah kita goreng...

Mama Yan guna inti serunding ayam beli kat Angsana JB aje. 
Tak rajin nak buat inti sendiri...
Inti beli pun boleh la... 
Sedap juga...

Lepas ni plan nak buat kuih siput,
Takpun nak minta suami belikan kerepek kat kampung tenggayun...
Kerepek pisang tanduk makcik kat situ sedap...
Tak tengik...fresh...tak masin sangat...
Just nice la kata orang..

Dah tua tua ni...
Dah tak rajin nak buat kuih biskut biskut..
Oven pun dah rosak...
Memang biskut tunjuk aje lah...

Korang kalau popia mini ni... 
Suka inti apa?




10 Comments

  1. kita suke serunding ikan atau serunding udang... tapi nak buat sendiri memang idok lah rajin nya MY oi... ingat nak buat siput je lah nanti untuk raya haji, biskut lain memang order je kot

    ReplyDelete
  2. Sheila Arshad> suka juga serunding ikan. tapi takde jual kat angsana
    Norhidana > orang johor memang tak tinggal kuih siput..hihi
    Raz> samalah..suka serunding ikat, tapi tak jumpa orang jual. buat sendiri tak rajin pula

    ReplyDelete
  3. akak suka inti serunding ayam. Kalau abang lan dia suka daging. anak-anak tak makan..hahahah

    ReplyDelete
  4. serunding apa2 pun sodap... hehehe

    ReplyDelete
  5. Tak kisah serunding apa.. cuma biasa bukan buat la.. tunjuk je.. hehehe

    ReplyDelete
  6. kalau makan depan tv krup krap sedar2 habis je haha

    ReplyDelete
  7. kita suka serunding udang kering...dah terbiasa mamak buat inti tu dari kecik..hihi

    ReplyDelete
  8. Dalam tak rajin tu, mama yan buat popia gulung ini..
    Kalau rajin mesti banyak lagi menu biskut raya kan.. hehehe..
    Sha pun tunjuk je mama yan.. Suka semua jenis inti.. hehehe

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...