Di mana semangat?

Semangat nak menulis entri baru hilang sejak seminggu yang lalu.
Lebih tepat lagi... sejak kemalangan kereta minggu lepas.
Bukan entri kat blog sahaja,
Media sosial lain pun ke laut...
Paling panjang boleh tulis 3 ke 4 ayat...
Lepas tu..blank....
adoiii

Nak up iklan Mary Kay pun takut...
Takut kalau ada orang order...
Nanti kena pos...
Itulah yang mendatangkan trauma...
Mama Yan kena langgar masa balik dari pejabat pos...

Setakat ni...
Ambil anak balik sekolah boleh la gagahkan juga..
Sebab dah takde pilihan kann....
Tapi memang takde singgah menyinggah lah.
Walaupun anak anak merengek nak beli keropok lekor dekat penjaja tepi2 jalan tu,
Nak beli teh ais boba..
Maaf anak anak...
Mama belum berani nak menyinggah mana mana...
Dari rumah berenti depan sekolah,
Lepas tu, terus gerak balik.
Rasa taknak drive kereta lama lama...
Nak balik rumah cepat cepat...

Nampak kereta nak keluar dari simpang sebelah kiri...
Terus kecut perut dan berderau rasa darah...
Hehehe...
Itu baru kemalangan kecil...
Takde kecederaan parah pun...
Macam mana lah mereka yang mengalami kecederaan parah berdepan dengan rasa trauma.

Kalau Grand Livina tu dah siap repair...
Nak kena tukar seat dan warna la kot bagi hilang trauma.
Semoga semangat yang hilang cepat cepat pulih kembali...

Pintu kereta semasa masih sihat menabur bakti

13 Comments

  1. semoga pulih kembali semangat mama yan.

    ReplyDelete
  2. semoga semangat kembali menjelma..
    memang kadang2 hilang hehe merasa juga gitu sesekali..

    ReplyDelete
  3. Memang ambik masa untuk hilangkan trauma. Moga cepat pulih semangat ya Yan.

    Akak pernah kena ragut tergolek ke jalan pun trauma lama gak. Siap susah tido terdengar2 bunyi rem motor peragut :(

    ReplyDelete
  4. ko kena dengar lagu xpdc semangat yg hilang MY..haha

    ReplyDelete
  5. Semoga kak sihat selalu ya dan semoga Allah memelihara kak sekeluarga

    ReplyDelete
  6. seminggu lagi okay la tu.. semoga kembali semangat yg hilang

    ReplyDelete
  7. masa dana dulu pun makan masa jugak lah MY, kereta dana kene lagi terus belakang tuh... masih teringat dan terasa bergegar masa kereta tu kene langgar... dalam 2 bulan lepas tu baru berani bawak sendiri tu pun kaki rasa mengigil je... lepastu bila nampak motor kat belakang rasa seram je... sbb motor la yang langgar kereta kita sampai rupa macam apa... sebab budak yang membonceng motor tu gemuk bila dia bawak laju dan langar kereta dana yg berhenti itu terus jadinya... motor tu takde apa pun tapi kereta yang teruk

    ReplyDelete
  8. kami masa eksiden kereta waja dulu terus tukar kereta.Walaupun cina yang langgar tu bayar semuanya kos baik pulih tapi abang lan kata tak best dah nak bawak. tu yang terus tukar GL.

    ReplyDelete
  9. Semoga akak kembali kuat demi kelangsungan hidup... Jangan patah semangat yea kak..

    ReplyDelete
  10. Selalu dengar kalau lps xcident, semangat jadi hilang, trauma. Yelah risiko besar kot, mana tak trauma. Semoga cepat semangatnya pulih.

    ReplyDelete
  11. moga kak yan cepat pulih dari trauma..hari tu lupa nak tanya, da ok ke tak..

    ReplyDelete
  12. trauma tu Sha faham.. smeoga mama yan kembali sihat dan seronok memandu..

    ReplyDelete

terima kasih la weiii...